tisdag, januari 25, 2011

Årets andra FO

I tisdags för en vecka sedan fick jag min hallonröda sjal färdig. För det kan jag utan tvekan tacka Online stickcafe på Facebook. Det sporrar att vara med där och jag blir så inspirerad av vad de andra gör att jag genast vill ha färdigt mitt eget. Så förra veckan satt jag envist uppe tills sjalen var färdig. Och det var nog på tiden för jag började sticka på den 18.11.2010.

Det blev ingen rektangel utan en fyrkant, men det funkar jättebra att ha den utanpå kappan. Den både värmer och skyddar när jag viker den dubbel. Har inte blockat den och kommer nog inte att göra det heller, för nu töjer den lite åt alla håll och kanter. Just nu verkar det mest praktiskt för mig. För övrigt är jag stormförtjust i den hallonröda färgen.
Modell: Mönsteridén, modell nr 23,  hittade jag i Neuleklassikot-häftet utgivet av Moda
och tekstiiliteollisuus
Garn: Kitten mohair från Sandnes
Åtgång: 150 g
Stickor:  Rundsticka nr 12

4 kommentarer:

4U2! sa...

Tjusig färg, och sjalar måste väl inte vara rektangulära eller?

Smycka sa...

Färgen och sjalen är jättefin! Tycker också att det är roligt att vara med på onlinecaféerna. =o)

Alexandra sa...

Jätte fin =) Ja visst blir man peppad på online stickcafé & inspirerad till max!

Inge sa...

Tack för kommentarerna.
4U2!-> En sjal får nog se ut hur som helst, huvudsaken är att den värmer. Mig roar det ju lite att jag först tänkte mig liksom en lång rektangulär, men under processens gång kom jag på andra tankar. Jag håller alltså på att lösgöra mig från beskrivningar och tänker mera själv. Det är väl ett tecken på att jag har tagit ett steg vidare i mitt kreativa liv?

Alexandra-> Utan online stickcafé skulle det nog bli lite trist. Bara sitta hemma för sig själv och inte vara i kontakt med andra kreativa människor. Dessutom blir det ju så att man avsätter just den där tiden för sin hobby. Utan stickcaféet skulle åtminstone jag sticka betydligt mindre.