lördag, maj 07, 2011

På äventyr med mamma

I går var jag på äventyr med min mamma. Avsikten var att jag skulle hålla ett öga på henne och framförallt hjälpa till att bära allt det nödvändiga som måste köpas, bland annat en säck på 7,5 kg torrfoder till vår kattfarm.

Mamma och jag började i stan. Hon skuttade iväg till hälsokostaffären och jag skulle övervaka så hon inte skulle gå på all hälsoreklam och framförallt inte köpa nånting med hajfenor i. Ute på gatan blev jag uppehållen av en mycket trevlig dam från Michelspiltom och vi avhandlade en hel drös med spännande ämnen allt från diverse operationer till vissa affärers fåniga öppethållningstider. När man kommer från landet vill man gärna ha sina stadsärenden undanstökade så fort som möjligt på morgonen för att snabbt som ljuset kunna återgå till fågelsången och friden på landet. Nog för att vi ju nuförtiden alla är stadsbor, även om vi bor på landet.

- Haaa, sa mamma och dök upp med en kasse full av burkar av diverse slag, en hade hon faktiskt fått på köpet. Ja, alltså det är sån fart på pensionärerna ett en annan stackare inte alls hinner med.
Efter det där drog vi iväg västerut till ortens största varuhus. Där finns en massa grejer att förundras över. Den här gången var det min tur att triumferande utropa haaaa, när jag grabbade tag i senaste numret av Lyckokrysset. Den åkte förstås rakt ner i shoppingvagnen. Sedan hamnade där massor av kattmat, och....
Ja, alltså mammas och mina avsikter var riktigt goda från början, men....
Ja, alltså det gick ju bara inte att gå förbi ett specialerbjudande på virknålar, eller....?
Nu har jag kompletterat min samling med de här numren och det var ju nog absolut nödvändigt, inte sant? Vem vet när jag nästa gång kommer i en sådan situation att jag prompt behöver virknål nr 0,60? Hmmm, fast jag har för mig att mitt handlag visavi virkningen kräver grövre och inte tunnare nålar.

Som ni förstår är ju redskapen i garnhyllans omedelbara närhet och sånt är inte hälsosamt för en garnoman. Och igår gick det ju på tok:
Måste ju bara få pröva på Novitas nya garn Miami, 50% bomull och 50% akryl. Hela sex stycken nystan blev det, för det var så svårt att välja fäger. Och vad blir nu då 6*50? Minns ni er multiplikationstabell?
Nu har alltså garnlagret ytterligare utökats med 300 g. Suck! Men visst skulle det här kunna bli en läcker sommarväska? 
TACK mamma för garn och virknålar! Hur skulle jag klara mig utan dig?

Innan vi återvände hem hann vi ännu med ett besök i en lokal handelsträdgård. Nu har jag 20 penséer att plantera ut i krukorna på stenstolparna. Även det har jag mamma att tacka för. Som sagt, skulle inte klara mig utan henne. :)

Dagens största dilemma: Hur baka rabarberpaj när stjälkarna är pytte, pyttesmå?
Tycks även bekymra lilla Lurvinge :)6 kommentarer:

Bettan sa...

Visst är det bra när mankan fynda och fylla på förråden, speciellt med tunna virknålar ...där man nästan får använda förstoringsglas för att se vad man ska göra :). Men vilka fina garner du köpt!!! Vackra färger, ska bli roligt att se hur din sommar väska ska se ut, om det nu blir en sån eller du kanske hittar på nåt annat under tiden. Jag brukar börja tänka ut en sak och vips så har jag kommit på massor av andra saker som är lika viktiga att göra. Och då blir det inte så bra...eller...?!
Trevlig helg. Kram syatnten

Inge sa...

Jo, det är fint att fynda, isynnerhet då man själv inte behöver betala! :) Jaa, få se vad och hur det blir. Men 300g räcker ju inte till så jättestora projekt, tack och lov. Väskan kunde liksom vara en stoooor mormorsruta, eller hur?

tilda sa...

Vad roligt att vara på utfärd med sin mamma! Och ännu roligare om hos sponsrar lite garn:)

Inge sa...

YESS! Helt rätt. Tyvärr vägrar hon komma med den 21.5. :)

tilda sa...

Nå, det är tecken på hög intelligens och att hon känner sin dotter:)

Inge sa...

Eller att hon förnuftigt nog tänker på sin plånbok. :)