söndag, september 18, 2011

Att uppoffra sig

Onsdagen den sjunde september var jag ädel till tusen. Först avstod jag från min kursplats i nybörjarkursen i spanska. Inser ju nu att det var nog lika så bra, för jag behöver den lediga torsdagskvällen om jag alls skall hinna med något annat än jobb, jobb och jobb igen. I oktober kommer jag ju att regelbundet ha kvällsundervisning både måndag, tisdag och onsdagskvällar, så... Men visst skulle det ha varit härligt att få utmana hjärnan och lära sig lite nytt. Får nu bli att ta itu med krävande mönster på engelska istället.

Efter att min kursplats rök så uppoffrade jag mig ännu ädelt och beställde lite virk- stickmaterial med en kollega. Hon beställde vävmaterial från Garnhuset Kauhavan Kangas-Aitta till sina kursdeltagare och behövde lite till för att få det hela fraktfritt. Självklart måste jag ju då uppoffra mig, inte sant?

Nåja, som ni ser är det här inte precis garn, mera sånt som används i vävsalarna, men om ni tror  att jag tänker väva av det här, så glöm det.
Trikåhärvan längst till vänster finns det mera av och den ska förvandlas till en rund virkad matta. Följande röda härva är jute och det hoppas jag kunna virka till julklappar, så det är lite hysch-pysch. Härvan med vita lappen är 240 g Esito öglemohairgarn. Färgen på fotot stämmer inte alls överens med verklighetens vackra vinröda. Det här garnet är extra mjukt och skönt för det är behandlat med E-vitamin, aloevera och jojoba. Det ska bli en sådan där rund sak runt halsen, ni vet en sån där som är vriden på mitten? Min nya vinterrock är alldeles öppen i halsen och går dessutom inte alls i färg med mina rosabetonade halsdukar från förr så en ny behövs definitivt.
Den julröda trikåhärvan längst högerut skall jag försöka förvandla till nån sorts filt, ev. stickade kuddöverdrag.
De två stora konerna längst bak är 2 kilo mattyllegarn. De skall bli till en stickad filt med flätor. Om det blir en lika snörik och kall vinter som den förra är det bäst att vara förberedd.
Som ni ser var det väl värt att uppoffra sig. Det här är sånt som inte går att få tag på här i de lokala affärerna och också sånt som jag inte orkar släpa med mig hem från mässor. Och det bästa av allt, jag vet precis vad jag skall göra med alltihop. Stort TACK till kollegan som tog hand om beställningen och leveransen. Bekvämt och bra för mig.

8 kommentarer:

tilda sa...

Ja, det kan man kalla uppoffringar! Tänk att så ädelt köpa garn mm. för att hjälpa andra:)

Inge sa...

Ja, man kan ju inte vara så självisk, åtminstone inte när det gäller garn. Få se hur länge det blir att leva på svamp, lingon och havregrynsgröt framöver. :)

Hoffmans Design sa...

Var tvungen och kolla vad du har haft för dej. Ha nu en kanon söndag Hoffmansdeign

Inge sa...

Tack, ska göra mitt bästa, men är illa rädd för att resten av dagen kommer att bestå av kursförberedelser och nu just känns mitt huvud totalt tomt. Undrar om det går över ifall jag sätter mig en stund med virkningen? :)
Önskar även dig en kanonfin söndag.

kajsastina sa...

Det var länge sen tror jag! Roligt att du har fullt upp med kurser och garninköp. Tyvärr måste man, eller åtminstone jag, plocka bort en aktivitet för att få tid till det viktigaste: barn och barnbarn. Idag är det städning, men så fort jag är klar ska jag sätta mig med en kopp té och min stickning.
Ha en trevlig fortsättning på veckan!
kram

Inge sa...

Ja, det är som du säger, somt får lämnas bort till förmån för annat. Efter en lång sommarledighet blir det lite intensivt under höstterminen. Familjen kommer alltid i första hand, men här är ju nu ganska tomt i huset med enbart tre vuxna och 8 katter. :)

Black Iris sa...

Ojojoj, vilken guldgruva du sitter på =))

Inge sa...

Ja, det gör jag utan tvekan. Nu borde jag bara få ledigt från jobbet så jag skulle hinna med allt jag vill skapa...