fredag, april 13, 2012

På sista äfsingarna

Min medverkan i årets vävkurs har varit bedrövlig. Jag skäms rejält över att jag helt enkelt inte hittar tiden att sitta i vävsalen mellan kursgångerna. Idag avslutades kursen och jag kommer ju att sakna alla där för med tungt hjärta är det bara att konstatera att nästa år måste jag avstå. Kan inte göra något extra för jag har så många undervisningstimmar inplanerade att... Till saken hör att allt förberedande ska ske utanför arbetstid, så...

Nu under vårterminen har jag ändå fått nånting ur vävstolarna då och då. Eftersom jag var sist i en vävstol fick jag äfsingarna i lingarn därifrån.
Och jag visste ju genast vad jag skulle göra med dem. Virka mormorsrutor till en tablett eller duk. Låt vara att de här gråa ändarna är korta, men de borde ju räcka till mittpartiet i alla fall. Och lingarn hade jag ju köpt från mässan så nu var det bara att sätta igång.
Fast det var ju inte så bara eftersom jag ju borde nysta först. Nysta lingarn, suck...

På påsksöndagen tog jag mig i kragen och fick de tre danska lingarnshärvorna nystade. Hade tänkt dela upp nystanen i två lika stora, men det där orange gick det inte riktigt så bra med. Suck igen. Men den som lever, den lär sig.

Så glad att jag också köpte de där virknålarna med platt skaft. De är jättesköna i handen.
Här är de två första rutorna. Tror ni att det här kommer att bli till något?2 kommentarer:

4U2 sa...

Det borde bli något för det är fina färger!

Inge sa...

Tack! Måste säga att det är riktigt kul att virka igen.