fredag, maj 18, 2012

Knitting bag

Vet inte om jag nånsin avslöjat att jag faktiskt är fembarnsmor. Om inte så är det väl dags nu då alla barn redan hunnit bli vuxna och mer eller mindre flyttat hemifrån. Kvar finns endast deras katter, som av olika orsaker inte passat in i barnens nya livsmiljöer.

Av de här fem gullisarna är fyra killar och det tenderar att bli lite grabbigt. Så också när vi firade morsdag förra söndagen. Fick dels precis vad jag önskade mig, dvs en ny mikrovågsugn, men också två överraskningar. Vet att det är lite småtrist med hushållsgrejer till mor, men behövde en sån och visste att barnens far är så snål att han inte kommer att investera i en dylik mackapär. Rätt hade jag för nu vågar han inte använda den nya ultramoderna tingesten, som värmer jämt över hela tallriken, i motsats till den där tillfälliga, som fått bo ho oss efter att min urgamla gick sönder i januari i år. Även den en present, men den gången av min mor, som i tiderna tyckte att jag behövde kunna värma barnmaten snabbt.

- Här är din nya knitting bag, sa yngsta sonen då han gav mig den här gröna lådan:
- Den är vattentät, tillade han stolt.
Gissa vad det har varit i den? Ja, och var man hittar såna här gröna lådor?
Låsanordningen är riktig high-tech. :)

För att jag inte skulle bli alldeles besviken så hade han också köpt en skiva åt mig:
Härligt! Nu är cirkeln sluten, för den första c-kassett jag fick i tonåren var också en Slade! Den hette "Slayed?"

Just nu försöker jag förbereda mig mentalt inför morgondagens pärs. Ska iväg till grannstaden på galet-billigt-garn-dagen. Förra året var jag ju tryggt på Åland, men i år ska jag verkligen utsätta mig för faror och frestelser. Stod att läsa på nätet att det ordnas busstransport från H:fors. Måste nog vässa armbågarna rejält nu så jag inte blir utan garn! :)

3 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Hejsan igen, Vi firar Mors dag på söndag. Fina presenter! En mikro skulle jag behöva också. Lådan till garnen var inte så vacker men den kanske fyller sin funktion. Jag kämpar på med min stickning av en sommarkofta i Alpaca Bouclé, får se då den blir klar.
Ha det gott!
kram

Vecka - Vecka sa...

Hej!
Här har jag aldrig varit förr :-)
Vi ses på bloggträffen i juni!
Lotta

Inge sa...

Hej Kajsastina! Hoppas du får en massa fina presenter. Jag är supernöjd med min mikro. Knittingbagen är tillsvidare oanvänd. Tror att jag kommer att förvara fotocd:n i den istället och då kan jag ju lite gömma undan lådan. :)
Lycka till med koftan. Själv började jag på en bolero igår då jag var på stickcafé IRL.

Hej Lotta!
Välkommen hit! Ska bli kul att ses i juni. Var i lördags i Borgå och har nu rätt bra koll på alla små affärer där.