onsdag, juni 20, 2012

KYH 13 valmis - färdig

Tässä vaiheessa koko KYH-projekti vähän rassaa. On stressaava kun pitäisi olla ulkona perkaamassa, sisällä siivoamassa jne. Kuumeisesti olen yrittänyt löytää jotain pientä mutta kuitenkin tarpeeksi kiinnostavaa että jaksan tehdä loppuun asti. Olen käynyt kurkkaamassa KYH-blogissa mitä muut tekevät ja käynyt läpi vanhoja ohjekirjoja. Ja kuitenkin olin valmistellut exceltaulukon kaikista KYH-projekteista mitä olisin aloittanut. Mutta, mutta siinä oli niin paljon virkattuja liinoja että kyllästyin.

No, ei se mitään, viime viikolla löysin Gold-langan lankavarastostani ja tiesin heti että siitä haluan tehdä joulukoristeet. Niinpä aloitin KYH 13 viime keskiviikkona ja eilen se oli valmis.
Malli: Virkattu joulutähti, malli no 36, tähti 1, Kauneimmat käsityöt 6/2008
Lanka: Novitan Gold
Menekki: 6 g
Vkoukku: 1,75

I det här skedet av KYH börjar jag lite lessna och tar stress. Sånt är inte kul. Fritidssysselsättningen skall ju vara avkopplande och avstressande. Min fina exceltabell till trots har jag jagat inspiration och modeller med ljus och lykta. Förkastat allt som är lite mera intrikat med mönster. Sånt som egentligen skulle vara trevligt och utmanande att försöka sig på. Men i år vill jag inte ha lika många UFO:n som förra året. Jag vill att alla KYH-projekt skall vara avslutade den 31.7. Basta!
Jag har sett på KYH-bloggen vad de andra deltagarna åstadkommer och jag har gått igenom både böcker och gamla mönstertidningar. Nu ligger allting huller och buller i hela huset tillsammans med tänkbara garn. Ni förstår att far i huset börjar bli lite nervös och irriterad.

Själv blev jag också lite nervös när jag i måndags besökte en anförvant på sjukhuset. Hennes granne hade besök av svärdottern, som lugnt berättade:
- Ja, jag stickade nu en socka igår kväll när vädret var så trist och jag inte kunde vara ute.

Hela vägen hem från stan tänkte jag på det där. En hel socka på en kväll! Oh nou, när skulle jag hinna med det? Är det för att jag inte sitter och glor på dumburken? Ute är jag i skymningen och lyssnar både på göken, näktergalen och kornknarren. Njuter av juni i fulla muggar, dock utan vare sig stickning eller virkning. Ack, ja.

Till all lycka hittade jag en kon med garnet Gold förra veckan och visste precis vad jag skulle göra med det, en juldekoration. Så igår när det var lite småtrist regnväder beslöt jag mig för att få färdigt åtminstone nånting av allt det påbörjade och kan därför nu presentera KYH 13 i färdigt skick:
Modell: Virkad juldekoration, modell 36, stjärna 1, Kauneimmat käsityöt 6/2008
Garn: Gold från Novita
Åtgång: 6 g
Virknål: Nr 1,75

Inga kommentarer: