måndag, juni 04, 2012

KYH 2, 3 ja/och 4

Kolme uutta KYH on aloitettu:
No 2 on neulottu patalappu poppanasta.

No 3 on virkattu liina.

Ja, tänään aloitin taas liinan, KYH no 4

Dags att uppdatera efter en trevlig och innehållsrik helg. Igår frotterade jag mig med brittiska skönheter.

Idag har jag varit ledig om man undantar lite e-post och telefonsamtal. Far i huset fick ett ryck och gav en massa order åt mig. Slutade med att vi båda faktiskt jobbade med blomplantering. Lite hade han nog missförstått det där om att gräva en grop när han kom dragandes med lilla grävmaskinen och satte igång. Allt medan jag fick rensa bort nässlor och kirskål Orättvis arbetsfördelning säger jag, som skulle ha velat sitta och virka istället.
Inte tror jag att det var särskilt bra att vistas utomhus heller för myggorna har gjort av med minst en liter av mitt blod. Och nu senare på kvällen fick jag en konstig köldfrossa.

Flitigt har jag påbörjat KYH-projekten, men inget är förstås färdigt ännu:
KYH nr 2 är en stickad pannlapp av poppana.
KYH nr 2 hann jag virka sex varv på igår. Efter ca 12 varv till borde det bli en duk. Tycker att hålet i mitten ser lite stort ut, men efter att ha repat upp en gång fick jag ge mig. Så är det när man följer en beskrivning. Man får liksom ta det onda med det goda och utan de där 16 luftmaskorna i början skulle jag inte ha fått följande varv att rymmas.

KYH nr 4 påbörjade jag i morse. Tänkte först virka glasunderlägg, men sen ville det liksom bli en duk det också. Hann tyvärr inte med fler än fyra varv innan far i huset började kommendera! :)

Nu blir det nog problem att välja vilket KYH-projekt jag skall fortsätta med...
För att nu inte tala om vad jag skall ge mig i kast med imorgon...

Inga kommentarer: