onsdag, juni 13, 2012

KYH 8, 9, 10, 11 ja/och 12

KYH 8, 9, 10, 11 ja 12 on aloitettu. Virkkaaminen jatkuu...

Har haft så intensivt program att jag inte alls har hunnit rapportera om mina små virkbörjan:

KYH 8 är tänkt att bli en liten stjärnduk.

KYH 9 skall också bli till en virkad duk.

Vid det här läget börjar mina bomullsvirkgarn småningom tryta, nästan... :)

KYH 10 är ett lite större början. Tänkt att bli en virkad väska av sexkantiga rutor. Garnet är Novitas Miami, dels rester från förra sommarens virkade väska och dels från ett loppisfynd i vintras. Skulle gärna virka mera väskor av Miami och hade tänkt mig svart, men fanns bara ett sådant nystan i Robin Hood i söndags. Får bli så här istället. Och nej, jag skall absolut inte ha mera garn. :)

KYH 11 är tänkt att bli en virkad grytlapp enligt Sanna Vatanens mönster. Även här använder jag restgarner, men nu i yllekvalitet. Tycker det blir lite glest för att vara pannlapp. Måste hitta på något till baksidan. Hmmm...
Eller kanske virka en stor rundel tills alla restgarner är slut och sedan börja jaga en svart dyna att sy hela härligheten på. Hmm... Spännande att se vad det blir.

KYH 12 = dagens början är pyttelitet. Tänkt att bli ett pannunderlägg. Virkas i spiral av Novitas Huopanen och skall sedan i tvättmaskinen för tovning. Få se vad det blir av det.
Men nu skulle jag nog snart vilja göra nåt annat än virka! :)

Att början idag blev så minimal beror på att jag igen varit iväg till grannstaden. Tredje gången inom loppet av en vecka. Inte illa!
Åkte tillsammans med far i huset och levererade lite varor till terminalen. Besökte förstås återvinningscentralen. Den här gången var vi iväg med firmans skåpbil, så nu tog vi med oss soffan, som den yngsta ville ha till sin firma. Jösses, nu blev det invecklat. Måste jag utveckla det? :)

Hur som helst, soffan med tillhörande två fåtöljer lastades i den stora bilen.
Den unga mannen i återvinningscentralen tittade lite besviket på mig:
- Ska inte värdinnan ha nånting idag?
Njaa, det skulle jag ju inte liksom. Men sedan hittade jag sex stycken tomma tidningsboxar. Nu blev han så glad för nu fick han säga igen att jag får dem på köpet. Tror ni att han har ett gott öga till mig?
I de där boxarna skall jag försöka sortera bort diverse mönstertidningar. Håll tummarna att jag hinner göra det nån regnig dag.

Efter återvinningscentralbesöket blev det en mycket försenad lunch. Då var klockan redan 15. Därefter ett en timmes besök på sjukhuset. Patienten blev riktigt glad över ett litet avbrott i sjukhusrutinerna.
Och sedan åkte vi iväg till Plantagen. Jag kom mig inte för att protestera ens. På vägen dit såg vi den här röda skönheten:

 Toyota Mark II
En sådan köpte min far åt mig år 1978 då jag behövde ett fordon att ta mig till deltidsjobbet i grannstaden. Vet inte vad det blev av bilen när jag återgick till studierna i huvudstaden och åkte buss därifrån till jobbet. En av egenheterna med bilen var att tanklocket fanns bakom den bakre registerplåten.
Detta ledde till en smärre katastrof när jag första gången skulle tanka och inte hittade nånstans där jag kunde lägga in pistolen. Jag gick runt bilen minst fem gånger och fick sedan mycket snopet köra hem. Det här var ju före mobiltelefonernas tid, så det gick inte att få tag på pappa.

Första gången någonsin jag stigit in i Plantagenkedjans affär. Men far i huset skulle ha mylla och då var det ju inte läge att protestera eller krångla till det. Personligen föredrar jag de lokala privatföretagarna.
Och det fanns grejer och växter och fröpåsar och....
Det konstigaste hände när vi kom till kassan:
- Jag tar sen de där fem säckarna mylla för 22 €, sa far i huset.
- Om du tar det här näringsmedlet får du säckarna för 19 €, sa killen i kassan.
Och nu fattade jag inget. En extra grej till och slutsumman blev mindre. Modern matematik?2 kommentarer:

Så Vitt Jag Vet sa...

Tänk vad du är produktiv att hitta på... Skall bli spännande att se allt klart.. Hur länge har du tid på dej ?
Ja gamla bilar är härliga... Hihi förstår det med korken ,hur kan man veta att den är i gömman...
Vi hade varit på resa i europa då barnen var små och dottern bongade tabanter.. Så kom vi körade genom Sverige och hon utropar: Pappa titta en tabant..
Vi fick ett gott skratt.. det var en gammal Volvo amazon.. Och sådana är jag uppväxt med för min far har jobbat på Volvo hela sitt liv.. Så om mofa ( min far )skulle ha hört skulle han nog ha morrat om "obildat" barn...
Ha en bra dag !
Kraam
Sanne

Inge sa...

Tack! Är själv också i spänning att få se vad det utvecklas till. :)
Förstår att morfar skulle varit upprörd när bilmodellerna blandades ihop!
Ha det bra!
Kramis