måndag, januari 21, 2013

Sockor, modell större

Äntligen är polkkasockorna färdiga. Fäste garntåtarna i morse och redan på eftermiddagen var yngsta sonen här och hämtade dem. Stackare, han har minsann fått vänta på sina sockor, storlek 48. Riktiga bamsingsockor alltså.

Påbörjade den här stickningen redan den andra mars förra året, men sedan blev det liksom inte av att få dem färdiga. Kan inte hjälpas, sockor är nog inte riktigt min grej. Inte ens då jag stickar bägge samtidigt. Till mitt försvar ska väl dock ändå sägas att jag lyckades få åtminstone tre par sockor färdiga i höstas. Ett par blev födelsedagsgåva åt min kusin i Stockholm och två par försvann vid jultiden till grannstaden, så inte är jag ju totalt inkompetent inom det stickområdet, men...
Tyvärr har jag inte fotat dem eller räknat garnmängderna, men om ni vill ha bevis kan ni ju kontakta min kusin C och min svärson! :)



Modell: Helt vanliga herrsockor, modell större
Garn: 7 bröder Polkka från Novita
Åtgång: 174 g
Stickor: Nr 4

Skuld till sparbössan (har förstås inga kontanter på mig, ska jag lämna bankkortet i bössan kanske?): 15 €.
Edit: Betald 11.2.2013
Räknar att 174 g ju nästan är 200 = 4 st nystan 50 gram á 2,50/50 g. Hängde ni med där nu? Ja, och så var ju det här minsann en UFO = fem euro extra.
Och nu är jag i ärlighetens namn ivrig på att få massor med pengar in i burken för jag vill köpa ett jättefint lyxigt set med stickor i slutet av året. Helst såna där som man kan byta tippen på. Har ju förstås redan ett set med Knit Pro, men man kan väl inte ha för många stickor och kablar? Garn har jag ju ändå hur mycket som helst av så...




4 kommentarer:

Carola sa...

Nej, för mycket stickor, kablar å spetsar samt garn kan man inte få för mycket av ;-)

Inge sa...

Fråga far i huset om garn. Han tycker minsann att här finns alldeles för stora mängder av den varan! :)

Black Iris sa...

Haha, du är rolig du..

Kram Maidi

Inge sa...

Tack för det! :)
Och ett riktigt skönt veckoslut.
Kramis