söndag, januari 20, 2013

Ett litet nystan

Hjäälp! Nu har jag drabbats av stickpanik. I dagarna två har jag funderat och tänkt och nu är det total kaos i hjärnan. Yngsta sonens sockor blir färdiga ikväll om jag lämnar disken och tvätten i fred. Och det ska nog gå bra för jag kan ju ha mörkt i köket och därmed slipper ja se disken.
Men vad hjälper det? Nu kan jag inte bestämma mig: Ska jag börja på något nytt? Eller fortsätta med nåt UFO? Eller ska jag helt enkelt göra som far i huset vill, det vill säga röja upp lite först?
Ack och ve, vem vet? Min hjärna går på högvarv och jag skulle vilja göra sjuttioelva grejer på en gång: Virka en matta, sticka en sjal, sticka två nya halsdukar av Puro, sticka en stegosaurus, en uggla, en pingvin, sticka en halsduk i kont- eller dominoteknik, sticka färdigt två UFO-halsdukar, sticka en ullig tubhalsduk, sticka en tröja av öglemohairgarn, en mönsterstickad jumper osv, osv. Och vad gör jag? Jo, jag bläddrar förstås i ännu flera mönstertidningar och...

Ja, alltså katastrofen är nu ett faktum. Det finns en viss risk för att jag:
a) blir så paralyserad att jag varken kan sticka
eller virka
b) omger mig med så mycket garn och stickor att jag inte kan ta mig ut ur huset
c) startar ett så intressant projekt att jag missar alla arbetsuppgifter

d) startar så mycket på en gång att allt blir nya UFO:n
e) förlorar min goda nattsömn
f) börjar prata med garnnystanen i hopp om svar på frågan vad ska jag göra till nästa
Jaaa, inte är det lätt inte och mina anförvanter skakar bara på huvudet åt mig och tycker att nu har jag definitivt bekräftat det som de alltid misstänkt: "Hon är galen".


Idag har jag nästan bestämt mig för att göra något av ett litet nystan. Aurea-härvan nystade jag upp i måndags medan jag väntade att far i huset skulle bli färdig så vi kunde åka iväg till grannstaden.
Aurea är ett härligt garn från teetee, 50% alpacka och 50% silke, 125 meter. Hade i tiderna tänkt skaffa mera av det här garnet och virka en basker, men jag ska ju inte ha mera garn! Hoppas att det här skulle räcka till en halskrage eller cowl, som det heter på engelska. Har stickat två provlappar idag, men är fortfarande lite osäker. Skulle inte vilja gå ner till stickor nr 2½, men har inte 40 cm rundsticka annat än 4:an, 3:an och 2½. Men räcker 50 gram till det tänkta projektet?

Inga kommentarer: