tisdag, januari 15, 2013

Puro halsduk

Jihaaa! Årets första julklapp fick jag färdig i fredags. Ja, skratta ni bara, men det gäller att vara ute i god tid för att hinna. Det är ju bara 343 dar kvar nu, dvs 11 månader, en vecka och två dagar. Räknat från idag alltså. En nedräkning som kan göra vem som helst nervös, för knappt har man fått bort julen innan det är dags att börja planera inför nästa. Men ta ingen stress nu. Ni andra som är betydligt duktigare och snabbare att sticka, virka och knåpa behöver inte alls starta i lika god tid som undertecknad. Finns dessutom en viss risk att jag kommer att förlägga julklapparna nu när jag är ute i så här god tid.

Nåja, det här var ett sorts mellanarbete under jullovet för det kändes trist att se på tv utan nånting för händerna.
Idag hade jag med halsduken till stickcaféet i stan där vi hade rena rama julafton, tack vare Tilda. Men det är en annan historia, som jag ska återkomma till senare.

Halsduken hade jag inte med mig för att skryta utan endast för att fråga råd: Behöver den blockas?
Svaret jag fick var: Nej.
Puuuh, tack och lov för det. Nu behöver jag inte ännu röja bruna bordet. Tror att jag nu en låååååång tid ska syssla enbart med projekt som inte kräver blockning. Allt för att slippa röja och städa.


Men tillbaka till rubriken för inlägget, alltså halsduken...
Modell: Flätmönstrad halsduk, modell 23 från Novita-tidningen hösten 2009
Garn: Puro från Novita, färgen jäätynyt karpalo (översatt ungefär frostnupet tranbär), inhandlat i Prisma i Tallinn i augusti år 2009
Åtgång: 200 g
Stickor: Nr 5½

1,90 m lång och jättemjuk i 100% ull. Tror jag ska gräva lite i garnlagret och göra en till, för det var så roligt.
15 € i sparbössan, 2,50/50 gram garn och 5 € för att den blev färdig. Räknade den som UFO eftersom den var påbörjad förra året. Visserligen i december och det tog inte ens en månad att sticka den, men ändå...

Och den av er som har gott minne kanske kommer ihåg ett liknande alster från KYH-omgången år 2010. Och helt rätt, samma garn och samma mönster, som sagt trevligt att sticka.


2 kommentarer:

tilda sa...

Så snygg halsduk! Och vilken ordning du har med dina garnköp,när du visste precis när och var du hade köpt garnet. Jag är överlycklig med min Puro mössa. Endel har tur:) H.Tilda

Inge sa...

Tack!
Njaa, ordning och ordning. Du minns kanske vad som hände med oss av en viss årgång det året? :)
Det är nog därför som jag minns så bra. Fick det året kryssa med nästäldsta sonen och hans sambo till Tallinn. Har också hört att det varit svårt att få tag på just den här färgen av Puro-garnet.
Ja, sidu om man är snäll och vänlig, som du är så blir man bemött därefter. Och så bra att bytet utföll till allas belåtenhet. Själv har jag läst och bläddrat i två virkböcker i natt och jösses vad mycket jag skulle vilja göra genast.