måndag, januari 14, 2013

Sparbössan

I Facebook (eller vänta nu, heter det på Facebook?) finns den härliga gruppen Online Stickcafé med över 5 000 medlemmar. Härligt! Förstås är jag med där mer eller mindre aktivt. En av årets härliga idéer är att sätta undan pengar an efter som man färdigställt sina projekt. I slutet av året skulle man tömma sparbössan och få köpa vad man vill med slantarna. Låter bra inte sant? Förslaget var 10 kronor/50 gram garn som man använt från sitt lager. Skulle väl bli ungefär 1,20 euro lite beroende på valutakursen. 

Hittade den perfekta sparbössan. Den fick jag i julklapp av mamma. Full av godis och med en femtiolapp gömd inuti. Borde kanske ha låtit sedeln vara kvar där som ett litet frö på skattkistans botten?
Visst är han söt?
Jag hade tidigare ganska klart för mig vad jag skulle stoppa för summor i min Nalle Puh sparbössa.

Men så läste jag förstås Tildas blogg och såg att hon tänker stoppa mycket mera pengar i sin sparbössa. Hon är dessutom flitigare än jag. Oj, och så blev jag helt förvirrad. Totalt kaos i hjärnan. Hur ska jag nu göra? Stoppa in 2,50 €/50 g garn som använts och 5 €/UFO som jag gör färdigt och 2 €/andra projekt som jag får färdiga? Låter det för snålt? Eller ta de verkliga garnkostnaderna då när jag känner till dem och sen samma 5 och 2 euro?
2,50 är ju den gräns jag brukar sätta per 50 gram garn för mig själv då det gäller att fynda. Ja, alltså jag har nog vissa spärrar vad gäller garn också. Det kanske ni inte visste?
Men nu vet jag inte hur jag ska räkna? Hur kunde det plötsligt bli så svårt? Det är farligt att läsa bloggar!


I fredags fick jag en halsduk på 200 g färdig, men kan inte visa den för att jag inte vet vilka pengar som ska åka ner i sparbössan. Huuu! Reglerna är ju mycket enkla, deltagandet frivilligt och friheten stor: Man får göra som man själv vill! Och det är just det som är det svåraste här i livet. Att bestämma själv i såna här situationer.

2 kommentarer:

tilda sa...

Voj voj, vilket problem du har!Det goda med det hela är att man får hitta på nya regler när som helst:)Jag inser nog att jag började med lite för stor summa. Men som sagt får man ju ändra sig!Och det är ju extra roligt att få en bra början med sparandet. H.Tilda

Inge sa...

Jo, alltså om man inga problem har så skapar man dem åt sig! :)
Och jag tror att jag kör med 2,50/50 gram eller kanske de verkliga garnkostnaderna? Eller... ? :)
Nå, det får tillsvidare bli 2,50/50 gram garn.
Och blir det nöd i slutet av året så kan jag ju alltid sätta tillbaks den ursprungliga femtilappen!