måndag, december 07, 2015

Festligheterna avlöser varann

Oj, nej, hela veckoslutet har gått i sus och dus. Inte så att jag skulle ha varit full av promillehaltiga drycker, nej då inte alls. Det har bara varit sån festyra och glatt umgänge.

Det började på kvällen i fredags med glöggtasting.
Provsmakning är allvarliga saker och här gällde det både att ge poäng och uttala sig om de olika glöggdryckerna. Det var riktigt gott och roligt. Till pepparkakorna och blåmögelosten hade vi förstås rödvin, men det är en helt annan historia.
Våra gäster från Ekenäs plockade upp mej från glöggtastingen och så satt vi ännu över en timme vid matbordet och utbytte senaste nytt.

På lördagen flängde vi sedan runt och hälsade både på moster och mormor. Och vi hann också handla och laga mat. Och vi hade minstingen på besök från Esbo och extra matgäster. Tur att vi hade en stor gryta med köttfärsröra så det räckte åt alla.

På kvällen fick vi sedan ännu fler gäster och de hade med sig rosor av alla de slag och en platta med Fazers blå. Den fick far i huset.

Mmmm, doftar så gott!

Tändrosor, så vackra att jag inte vet om vi alls kan använda dem.

Och igår vet ni, då var alla barnen samlade i grannstaden. Dottern bjöd på riklig och god brunch.
Från bilden saknas pannkakorna. Oj, så gott det var och så trevligt att träffas och umgås.

Och ikväll har jag varit på Kombis julfest i grannstaden. Vi bjöds på kaffe/te och en god semla (fralla) samt på filmen Så ock på jorden. Härlig film om än något häftig då det hände hela tiden. Kan det faktiskt vara så i en liten by? Trevlig avslutning på en intensiv hösttermin i varje fall. Men jag ska ju jobba som vanligt ännu i morgon och övermorgon. Nästa veckas onsdag torde vara sista arbetsdagen för höstterminens del om allt håller streck. Men före det är det stans julfest i fredag. Håhåjaaa, festligheterna avlöser varann så det blir inget med handarbetandet.

Inga kommentarer: