fredag, december 25, 2015

En virkad röd julkorg

I morse vaknade jag till en regnig och trist juldag, men solen tittade fram här ett tag mitt på dagen. För så är det ju, efter regn kommer solsken. De två yngsta sönerna är sjuka, influensan har däckat dem, så det blir väl ingen julmiddag idag utan var och en värmer vad den vill ha.

Minstingen åkte redan iväg hem till sitt för att försöka krya på sig. Det blev inte mycket umgänge där inte. Men vi hade trevligt igår, fast då jobbade den nästyngsta. Så är det, svårt att få alla samlade till en plats vid en viss tidpunkt.


Nu kan jag småningom visa lite alster som jag fått färdiga och som är levererade. Alla julklappar hann jag inte med, så äldsta sonen fick endast en socka i sitt paket. Jag har lovat att han ska få socka nummer två senare i år. Få se hur det går.

Modell: Virkad korg, mönstret fritt från mitt huvud. Är inte supernöjd med kanten, men i hastigheten fick det lov att duga. Tror att det skulle ha blivit betydligt snyggare om jag hade följt BautaWicths mönster istället. Men jag hade inte tillräckligt med trikå hemma och som sagt: Det började bli ont om tid.
Garn: Eco Tube från Novita
Mängd: 475 g
Virknål: Nr 9

Korgen åkte iväg till Valkom i onsdags. Då var den fylld med både godsaker, nyttigheter och böcker. Hoppas att mottagarna ens har lite glädje av gåvan.

Nu borde jag ju sticka socka nummer två färdig åt äldsta sonen. För inte kan det väl vara meningen att han ska hoppa på ett ben heller? Men, men jag skulle vilja lägga upp nånting nytt på åttans stickor. Får jag göra det?
Eller borde jag åka på julbesök till ensamma släktingar?2 kommentarer:

Smycka sa...

Men så tråkigt att de blev sjuka! Hoppas de kryar på sig fort. Jättesöt korg! Kram Ulrica =o)

Inge sa...

Tack och tack för omtanken. Det är kul med fri virkning även om det inte alltid blir som jag tänkt mej!
Kram
Inge