tisdag, oktober 17, 2017

Nordisk viskonsert

Mitt på dagen i söndags fick jag ett textmeddelande: "Kan du gå på Nordisk viskonsert idag klockan 16?" Att svara på den frågan tog mej inte många sekunder. Självklart svarade jag ja och ändrade på mina eftermiddagsplaner i ett huj. Skönt med snabba beslut ibland. Och nu, nu skulle jag äntligen få njuta av lite kultur igen och levande sådan.

Det är något visst när man sitter där i publiken och väntar och på att det hela skall börja. Man hinner landa i sig själv och förbereda sig för att ta emot.

Scenen var prydd med levande ljus. För övrigt så undrar jag lite grann vad den där klockan används till. Rekvisita eller en gammal "riktig" klocka?

Det var föreningen Pohjola-Norden, som arrangerade konserten, så väggarna i Gymnasiets festsal var prydda med nordiska flaggor. Vilka saknas härifrån? Och känner ni igen de andra?

På scenen stod Stella Jonasson härifrån och Steen-Vidar Larsen från Norge. Nåja, stod och stod, ni ser ju att han sitter.
Det var en fin konsert med proffsiga artister. De sjöng bra och underhöll med finess och charm. Så glad att jag fick ta del av den härliga upplevelsen. Konserten tog slut alldeles för fört, men så är det här i livet: Underbart är kort!
Hoppas verkligen att det ordnas flera sådana här konserter, tack!

Inga kommentarer: