lördag, maj 19, 2018

Årets första julklapp

Frukosten är intagen, katterna matade, namnsdagsbarnet gratulerat, tvättmaskinen snurrar, håret står på ända och glasögonen är putsade, alltså är jag redo för en ny solig majdag.

Och jo, ni läste alldeles rätt. Årets första julklapp blev färdig redan den 30.4. Jag har bara glömt bort att visa den och berätta om den.
I tisdags i stickcaféet talade vi precis om att man egentligen borde sticka julklapparna nu. Men det känns faktiskt inte riktigt lockande att sticka yllesockor och vantar när gradstocken kryper över +25 celsiusgrader.

Modell: Alldeles vanliga herrsockor med förstärkt häl, som också kallas tysk häl har jag fått lära mej.
Garn: 7 bröder Aurora från Novita
Åtgång: 138 g
Stickor: Nr 3½

Som ni ser är det här sockor storlek större. Och kolla, kolla: Randningen stämmer perfekt ihop!
Nu har jag gömt sockorna i en låda, så hoppas att jag minns det sedan i december när julklappspaniken slår till som värst.
Mina kolleger såg lite konstigt på mej i början av maj då de frågade vad jag hade gjort under valborgshelgen.
- Stickat färdigt ett par sockor, svarade jag. Men vad annat fanns att göra en sådan kylslagen helg? Och jag stickade ju många varma tankar, så... och nej, tro mej, att sticka sockor är ingen förspilld kvinnokraft! Långt därifrån.

Och jodå, jag har nog följande sockpar på gång. Man behöver alltid en sockstickning, som man kan ta med sig vart som helst. Så det så!

Idag kunde jag ha åkt till västra grannstaden och betett mig som en vild och galen kvinna på Köp-billigt-garndagen. Men jag är så förståndig att jag stannar hemma. Det ni!

Önskar er alla en riktigt skön lördag!

Inga kommentarer: