söndag, juli 07, 2019

Livat i lördags

Igår var det verkligen livat här, nästan som i stararnas holk! Det började på morgonen medan jag ännu låg i sängen. Jag hade visserligen varit uppe ett varv nån gång vid halv sjutiden, men det regnade lite smått och var framförallt mörkt, så jag tyckte att det var lika bra att krypa ner under täcket igen och vila en stund. Sedan somnade jag och fick konstiga drömmar. Dubbelmorfar öppnade dörren, som minstingen bultade på för att bli insläppt. Jag vaknade till faderns och sonens röster. Lång stund stannade han inte hos oss innan han återvände till brorsan i grannbyn för vidarefärd till deras mormor.

Dubbelmorfar höll på att planera vår lördag då telefonen ringde och dottern frågade om de får komma på snabbvisit då de ändå har ärende till stan. Jag önskade dem förstås hjärtligt välkomna och varnade dem att vi inte har kaffebröd hemma! Nu blev det råddigt för dubbelmorfar som skulle hinna med både det ena och det andra och jag skuttade i duschen.

Härligt med barnbarnen på visit. M fick bygga med de rendiskade legona stora torn tillsammans med äldsta morbrodern. Ja, han fick förresten också koka kaffet. Dubbelmorfar var iväg till grannbyn, men blev hemskjutsad av E, som nu fick träffa både M och lilla A. Tänk, om jag fortsätter så här, så har jag snart använt hela alfabetet! :)
M hade inte riktigt tid med moffen igår. Hon blev dock själaglad då hon fick en plastskottkärra av honom. Den skulle hon omedelbums ha med sig hem. Där ska minsann kärras jord och stenar!

Knappt hade M med familj åkt hem till sitt innan de två yngsta och D dök upp här. De hämtade äldsta brorsan för en tur till stan. När de hade åkt iväg så stack dubbelmorfar och undertecknad också iväg med kameran och blocket i högsta hugg. På vägen hämtade vi upp E och så körde vi österut. Vi skulle iväg på Picnic.


Det var eftermiddag och inte så många människor som förra året. Många hade redan hunnit åka därifrån. Vi hann dock träffa en hel del bekanta och så min kusin med fru. Vi brukar liksom träffas här en gång i året!


När det regnar så behövs det lite extra skydd på bilen!

Den lokala amerikanska bilklubben heter A.C.D.C och ska inte förväxlas med ACDC.

Trots att det regnat på morgonen så fanns det ändå en hel del fina och roliga bilar att beskåda. Här en Buick. Observera råttfällan fram i grillen.


Här en Cadillac med fina vingar! Röd bil!


En chevrolet. Röd bil!

Och en Cheva till. Den är till salu. Borde jag investera? Byta bort hela mitt garnlager? Röd bil!

Dodge charger. Röd bil!

Ännu en Dodge. Röd bil!


En gammal Ford.


Ford Galaxie, en modell som började tillverkas år 1959! Min kusin sade att det här var en helt annan modell och jag sade snällt nog inte emot!

Lincoln!
En sådan här bil har jag aldrig någonsin sett förut i levande livet, endast på film!

Den där fina bilen med solskydd är en Hudson från år 1937, lite ombyggd, men så fin, så fin.

Det var helt annorlunda linjer på bilarna förr.

Kolla virkat!

Den fick jag syn på i Bubblans bakfönster.


Mitt bland alla vrålåk och stora bilar hade den här Morris Mini parkerat. Röd bil!
Verkar som om röd var bilfärgen för i år.

Vi hann aldrig till Sääker korv innan Janne åkte iväg in till stan.
Vi åt istället middag på en av de lokala restaurangerna. Ägaren bjöd på nybakt bulle till efterrätt. Inte alls illa. Glada och nöjda återvände vi hem på kvällen. Och än en gång konstaterade vi: Tänk så mycket härligt och fint vi har i hemknutarna!

Inga kommentarer: