fredag, juli 12, 2019

Under lila handduken

Igår var det så mycket från och till, hit och dit att jag nästan fick magknip. Och som vanligt var jag helt oskyldig till all uppståndelse. Kan bara säga en sak, kombinationen karlar, bilar och internet är farlig!
Och det tar på en stackars gumma att krångla med digitala tjänster, som ligger nere. Nu får ni hålla tummarna att allting är i sin ordning.

Så mycket energi gick åt framför datorn igår att jag inte hann sticka ett endaste varv! Både inspirationen och orken tröt. Jag rev ju upp mitt senaste projekt och borde liksom hitta rätt sorts garn eller börja på någonting helt annat. Allra helst borde jag ta itu med alla ofärdiga projekt.
- Du ska bara sticka en sak i gången, säger min hulda moder.
- Ja, men... svarar jag då. Jag bara måste ha olika stickningar beroende på ork och humör, inte sant?

Lite kreativt fick jag dock äntligen gjort igår och det var på tiden, för dubbelmorfar hade lyft ner brottningsmattan under lite smågnäll redan för tre dagar sedan. Det var bara en tidsfråga innan han skulle ha slängt den högt upp under taket igen eller börjat muttra om att den är i vägen.

Under den lila handduken ligger nu ett litet projekt och väntar på att få axelsömmarna sydda, kanter runt ärmhål och halslinning stickade. Men först måste delarna torka.

Med facit på hand så borde jag nog ha köpt en låda till med blockningskammar för en vecka sedan då jag var ute på vift. Ja, kanske två lådor till. Kammarna är superbehändiga. Mycket lättare att blocka med än de där nålarna.

Småningom ska jag bege mej iväg på ett litet uppdrag och sedan iväg västerut med dubbelmorfar och minstingen. Som sagt håll tummarna!

Önskar er alla en riktigt skön fredag!


Inga kommentarer: