onsdag, juli 17, 2019

En härlig onsdag

Det härligaste med semestern är att ha en helt tom oplanerad dag. En dag då man får göra vad man vill och allt möjligt fint kan hända. En sådan dag hade jag idag. Visserligen var det tänkt att vi skulle städa med dubbelmorfar, men... Jo, jag har tömt två bord och sorterat bort tidningar, men det är också allt. Dubbelmorfar har varit desto flitigare och till och med städat bakom ett skåp!
Oj, nu kommer han att gräla på mej igen, för det gjorde han redan tidigare idag. Han fick via dottern reda på vad jag skrev i bloggen om hans städning av kökslådorna.
- Alla i hela världen behöver inte veta vad jag gör, sa han strängt.
- Nå, nej inte är det så. Det är bara några vänner som läser min blogg, så du behöver inte oroa dig.

Jag hade hunnit stiga upp då dottern ringde och frågade om hon fick komma hit med flickorna. Förstås fick hon göra det. Rätt snart var alla tre gullisar här och det var riktigt härligt med M och lilla A. Den sistnämnda har nu fått syn på sin hand. Ni skulle se när hon förvånat spärrar upp ögonen och följer handens rörelser. 
De tre flickorna körde iväg till min hulda moder för att besöka henne. Lagom till lunch återvände flickorna hit.

Min telefon ringde:
- Är du hemma? Jag skulle vilja lämna in ett kuvert, sa stickväninnan B.
Jovisst var jag hemma och det var så roligt att träffa henne. Dubbelmorfar kokade kaffe och dukade bordet. Sedan hade vi massor att tala om, som vanligt. Alltför snabbt var det dags att säga hej, hej.

Kuvertets innehåll var helt fantastiskt!
Ett presentkort till teeteeshop i västra grannstaden. Stort, stort tack för den fina gåvan! 
Nu riktigt känner jag hur livsandarna återvänder och nu skulle jag inte vilja göra annat än sticka, sticka, sticka. Men, jag måste ge mej till tåls, för från och med i morgon kommer det att vara fullt upp med härligheter och umgänge med stort U. Ska bli riktigt, riktigt roligt!

Inga kommentarer: