lördag, oktober 19, 2019

Full fräs

Lördagskväll och höstmörkret smyger omkring därute. Äntligen har jag tid att uppdatera bloggen. Det har varit full fräs både bildligt och bokstavligt. I en veckas tid har jag flängt omkring som ett torrt skinn och försökt ta igen allt det jag missat då jag jobbat hårt. Och förstås under vecka 42 när arbetstakten var något mindre och lättare, så då släppte mitt immunförsvar och jag drabbades av influensa. Den som M smittade ner dubbelmorfar med och den som har pinat vår äldsta i åtminstone tre veckors tid nu.

För en vecka sedan hade vi ju kusin A med döttrar på besök. Han hade med sig av Backers goda bröd och en grön flaska.
Vitvinbärscider från ett bryggeri i Lojo. Inte illa! Brödet är förstås slut för länge sedan, men flaskan väntar på mej än! Tack än en gång!

Söndagen gick ju i kalasandets tecken! Ett kalasande som fortsatte i då vi sammanstrålade med dotter med döttrar och en kusin hos min hulda moder på "Skrapukalas". Fast man kan nog inte tala om "skrapur", alltså rester, för det var fortfarande proppfullt på alla fat och ingenting hade tagit slut.
Jag lämnade "de mina" mitt på dagen för att åka iväg och göra en liten tidningsgrej. Då jag återvände lyckades M lura mej!
- Schh, sade hon och smög med mej till undre slafen i våningssängen i mitt gamla flickrum, numera S:s rum, och visade på ett bylte som var omstoppat där. M förklarade att hennes lillasyster A ligger där och "tuttar", alltså sover.
- Schhh, svarade jag och så smög vi oss bägge därifrån.
Döm om min förvåning då jag ser lilla A ligga på kökssoffan och sova! Om M redan nu kan slå blå dunster i mina ögon. Hur kommer det inte att gå längre fram?

På eftermiddagen tog vi oss västerut och stämde på hemvägen träff med minstingen, som vi inte hade hunnit vare sig se eller umgås med ordentligt under förra veckoslutet. Väl hemma på kvällen var jag så trött att det inte var tal om att vare sig skriva tidningsartikel eller blogg utan endast stupa i säng.

Vi fick en flaska alkoholfri öl. Den drack dubbelmorfar upp idag då han åt. Jag fick smaka pyttelite. Och jodå, det var riktigt, riktigt gott. Tack för den!

I tisdags blev det till att först skriva, sedan iväg till stan på jobb, 2 undervisningslektioner och sedan en vandring till stickcaféet. På vägen dit vek jag in i hälsokostaffären och fick lite dunderpastiller mot förkylning. Sådant som öppnar täppt näsa och svalg samt sugtabletter med zink och C-vitamin.

Jag klarade av att delta i stickcaféet och vad är bättre som det. Rätt trött och hängig dock på grund av flunssan.

U stickade så här fina sockor...

... och stickväninnan B hade gjort så här fina sockskaft!
Väl hemma blev det till att lägga sista handen vid onsdagens kursförberedelser.

I onsdags var det jobb från klockan 10 - 20, som gällde. Jag var tyvärr inte riktigt skärpt hela tiden, för det kändes som om jag hade bomull upptill istället för hjärna. Men på något sätt klarade jag av hela arbetsdagen!

Jag var iväg till den bästa av stadsdelar och fick en blombukett...

Tack för den!

Full fräs ner tillbaka till stan och så hålla Excelkurs. Därifrån fort till följande kursplats och lite tips om smarttelefoner. Glada pigga deltagare, som gjorde att jag orkade hela dagen lång. Tack för rispirog med äggsmör...

... och tack för ljus, som får lysa upp i höstmörkret!

Hemma vid 20.30-tiden. Dricka honungsvatten och stupa i säng en timme senare. Vaknade 23.30 och fick stiga upp och fräsa näsan fri från snor innan jag somnade igen. Två timmar senare samma sak och därefter sov jag som klubbad ända tills väckarklockan ringde strax före sju. Man ska ju vila när man har influensa!

I torsdags, jobb från klockan 9 - 19. Två olika grupper dagtid och Digiöppet sen eftermiddag - kväll. Min röst höll ända fram till klockan 15.45! Inte illa. För att undvika förskräckliga hostattacker försökte jag vara tystare än minsta lilla mus!
I pausen på förmiddagen bjöd en av deltagarna på Helige Jakob's kaka. Underbart gott. Tack! Synd om de deltagare, som var borta från kursen och missade kakan!
Hemma vid 19.30-tiden och mycket blev inte gjort sedan, utan det blev mest slögloende på TV.

Igår, på fredagen, kom dotter med döttrar och H hit! Jippiiii, äntligen var H här. Vi styrde kosan till min hulda moder och det blev saft och kakor igen! Jag hade ledig fredag, höstlov och det var alldeles underbart att få umgås med barnbarnen och H. M är superförtjust i H och blev väldigt ledsen då H inte skulle följa med M hem!

Dubbelmorfar, H och undertecknad styrde kosan mot stan på eftermiddagen, där vi plockade upp den äldsta från busstationen. Sen var vi ut och åt middag innan vi återvände hit. På kvällen var vi rätt trötta allihopa, så det blev att lägga sig ganska tidigt igen och bra så.

Och vet ni vad? Joo....
... jag fick en påse hallonbåtar av M! Stort, stort TACK! Precis vad jag behöver för att överleva! Och H är snäll, för dubbelmorfar fick en Fazers blå!

Idag var det så dags att ta farväl av H för den här gången. Tiden går alldeles för fort. Vi körde iväg till västra grannstaden där vi hann med ett femton minuters varv i Återvinningscentralen, innan vi köpte glass i mataffären, som sedan avsmakades hemma hos M med familj.
Vi testade på den nya Gröna kulor glassen. Svärsonen, H och undertecknad gillade den. Men M, hennes mor och morfar höll sig till Dumleglass istället.

Det borde vara strängt förbjudet att ha ett foto av en korg full med garn i ljuvliga färger på tidningspärmen! Förstås måste jag ju ha den här med mej hem. Ringa tröst i saknaden efter H, men...

Nu är det nog dags för den här rödnästa damen att korka en konjaksflaska, ta sig en hutt för den sjuka halsens skull och sedan krypa till sängs. Nattis!

Inga kommentarer: