torsdag, september 24, 2020

Ny huppare

Igår blev ni utan blogginlägg och det beror på att jag hamnade återvända till stan efter att jag kommit hem på kvällen, så det tog till klockan 22 innan jag slutgiltigt var hemma. Och då var min lust att överhuvudtaget starta datorn obefintlig. Nej, det blev kvällste, en trevlig bok och så sängen.

Idag var jag uppe redan klockan sju och satte igång med en hel del datajobb innan flickorna kom på besök. Så härligt att ha dem här. Numera går det vilt till och det behövs nästan tre vuxna för två barnbarn! 

Hann bland annat fixa en reseräkning av fyra. Inte illa, eller hur? Övriga räkningar får vänta lite tills jag har bättre tid att räkna igenom alla summor. Men man måste vara noggrann och i tid. Om man försenar sig blir man utan ersättning! E-post har jag hunnit med, likaså telefonsamtal. Jag kommer åtminstone att ha tre deltagare, hoppas jag, i lördagens digirådgivning! Det blir riktigt spännande. Huvudsaken är att jag inte behöver sitta ensam hela dagen. Förstås kan jag jobba på datorn, men det är roligare att handleda och undervisa, hjälpa till att lösa problem och att få inspirera.

Igår fick jag en fin gåva av arbetsgivaren, en ny huppare! Huppare är en finlandism och på svenska heter det munkjacka.


Visst är den fin? Och ni ser, arbetsgivaren har ju nytta av att jag går omkring i den här munkjackan. Men inte idag, för idag har vi sommarväder. Jag ska småningom bege mig iväg till jobbet i stan för mitt sena eftermiddagspass. Och ikväll, då låter jag också datorn stå orörd och så tar jag äntligen, äntligen fram stickningen! En av dem.


Inga kommentarer: