måndag, september 28, 2020

På kalas

Igår blev ni utan blogginlägg, för jag var iväg på kalas. Visserligen var jag hemma igen vid 21.30, men jag orkade liksom inte starta datorn efter att ha suttit över två timmar i bilen. Vi var alltså iväg västerut igen igår med dubbelmorfar.

Och vi hamnade igen i Santa Fé. Den här gången på födelsedagslunch.

Varför skulle vi ändra ett vinnande koncept? Maten var god förra veckans lördag, likaså igår. Den här gången smakade jag på deras grillbiff och kunde faktiskt begära den medium+. Jag hade alltså lärt mig att det inte handlar om potatisarna! Ännu lite övning, så blir jag snart en riktigt urban stadsmänniska!
Dessvärre lyckades jag den här gången klotta grillsmör på min nytvättade skjorta. Argh! Det hjälpte alltså inte att avstå från den goda rödvinssåsen. Härefter kommer jag alltid att medföra en kökshandduk i handväskan, som jag knyter runt nacken. Om ni ser en sådan dam på något etablissemang, så är det troligtvis mej ni har hittat!

Servitören blev själaglad då vi kom för att äta. Han kanske tror att vi kommer att bli stamkunder där? Men, sakta i backarna, inkommande veckoslut jobbar jag och då är det helt andra lunchmöjligheter, som gäller. Detta förutsatt att vi ännu kan/får träffas och inte ska vara på distans. Regeringen kan komma med stränga order när som helst. Vi lever just nu i mycket osäkra tider.

Efter maten åkte vi på en snabbrunda i stan och hann kolla in kusinens nyrenoverade hus och hann också som hastigast träffa barndomens favoritkusin.

Och så vankades det efterrätt hos födelsedagsjubilaren.

H hade dukat upp ett fint kalasbord med allehanda läckerheter. Tack för trevligt kalas och härligt umgänge!
Hem via graven och sedan i säng!

I morse hade jag sovmorgon, skönt, trots att jag vaknade redan före halvsju. Men jag beslöt att ligga en stund till och steg upp sedan strax före åtta. Efter det har dagen rusat iväg, utan att jag alls har hunnit med det som var planerat. Vissa dagar blir det nu bara så. Och nu ska jag småningom bege mej iväg till västra grannstaden för undervisning där.

Önskar er alla en riktigt bra start på den nya veckan.
 


Inga kommentarer: