fredag, januari 15, 2021

Tacksamhet

Så här i början av året innehåller alla veckotidningar bantningstips, recept på lätt mat, tips på gymnastikövningar, årshoroskop och peppande tips om hur detta år helt enkelt ska bli superbra.

Allers, tidningen med de intressantaste korsorden, är inget undantag. "Gör 2021 till ditt år!" står det på pärmen till nummer 3. Man ska enligt en israelisk metod lista 10 olika saker under ett antal rubriker, bland annat "Vad älskar du att göra". Därefter ska man försöka få ner det hela till två meningar och sedan börja bena ut det stora målet och delmål för att nå dit. Alltså nu rätt grovt förenklat, men ändå... Verkar alldeles för omständligt för mej.

På Instagram såg jag en betydligt bättre grej, som jag tycker att vi alla kan ta efter. Det var Lee Esselström, som vill fokusera på det positiva. I hennes familj har man bestämt att vid middagsbordet ta fram tre bra saker, som har hänt var och en under dagen. Fenomenalt, enkelt och bra, inte sant?

Igår fick dubbelmorfar till exempel tre olika tack för att han varit ute i snösvängen. Ett tack fick han öga mot öga (ingen fara, de var utomhus och på behörigt avstånd!), ett kom per sms och ett var konkret i form av ätbara flingor och ett kaffepaket. Otack är alltså inte alltid världens lön. Det finns människor, som förstår att uppskatta ens insats.

Mina egna tre bra grejer igår är utan tvekan att jag klarade av mitt vikariejobb, trots att det var utanför min bekvämlighetszon, att vår äldsta son skötte om veckohandlandet och faktiskt också hämtade hem Allers-tidningen samt att jag fick färdigstickat en pytteliten socka.
Ja, inte att förglömma middagen, som dubbelmorfar fixade: Mosplättar (så fick vi åtgång på en kylskåpsrest!), råriven morot, lingonsylt och köttbullar.

Dagens tre bra saker så här långt:
Dubbelmorfar skjutsade mej till stan på jobb, så jag behövde inte bekymra mej om hur jag skulle få igång bilen i -20 grader.
Bra och kreativ utvecklingsdag på jobbet.
Blev bjuden på supergod lunch: Lövbiff, potatiskroketter och sallad.
Och som extra bonus, ett trevligt telefonsamtal från en vän och kollega. Uppiggande och bra inledning på veckoslutet.

Så mycket alltså att vara tacksam för...

Önskar er en riktigt trevlig fortsättning på fredagskvällen.

Inga kommentarer: