tisdag, januari 26, 2021

Konstiga bröd

Gissa hur det gick i morse? Jo, jag startade datorn, satte på headsetet och.... just precis, inget internet! Ve och fasa! Och jag som skulle starta undervisningen på distans. Nu var det försent att åka in till stan. Tänk att jag var så säker på att allting skulle fungera att jag inte steg upp klockan sju och kollade ens. Håhåjaaa.

Nu var goda råd dyra, men det finns ju alltid möjligheter. Jag började dela mobil hotspot från arbetstelefonen. Men... haa, det var rena rama  skämtet. Jag kom liksom ingen vart.

Fort, fort ändra till min egen telefon och dela mobil hotspot därifrån. Och se på sjutton. Nu kom jag in några minuter före lektionen skulle börja. Det är inte klokt. Efter en halvtimme kom förbindelsen till all tur tillbaka, så jag klarade av dagens lektioner. Skönt!

– Va e de där, utropade äldsta sonen förbryllat i söndags.
– Sir du int, de e ju semlor.
– Du sku ju laga nanbröd, så sa du. Det sir int alls ut som på bilden.
– Jo, men det blev nu lite annat.

Och jodå, nu ser de här snabbt ihopsvängda semlorna (frallor i Sverige) minst sagt konstiga ut. Men jag hade inte riktigt tid i söndags att baka. Jag var dock tvungen, för brödet var slut. Och trots att jag är en dålig husmor, så finns det gränser också för mej. Självklart måste jag baka i synnerhet, som knäckebrödet också var på upphällning...
Hur det nu var med de här konstigheterna, så är de nu också slut. Antagligen måste vi tidigarelägga vårt veckobesök i mataffären, för idag tänker jag nog inte baka.

Här snöar det igen och jag ska nu lämna datorn åt sitt öde. Måste göra lite annat än stirra i en skärm. Men riktigt vad jag ska göra vet jag inte. Eller jo, jag vet ju vad jag borde göra, men det är ju någonting helt annat än vad jag vill göra!
Kanske bäst att sticka tre vantar till...


Inga kommentarer: