lördag, januari 07, 2023

Nygammalt projekthäfte

Så här med nytt år i antågande är jag för en gångs skull riktigt ordentlig, för vet ni vad jag har gjort? Jo, jag har tagit i bruk ett nygammalt projekthäfte!

Nu ska här skrivas upp ordentligt både antal maskor, varv och stickornas grovlek, så jag inte tappar bort mej och måste pröva mej fram på måfå. Och det är nog bäst så, för årets första färdiga sockpar är faktiskt min egen modell och det är sockpar nummer två också, som jag nu har på stickorna. Hur länge tror ni att jag orkar vara så här superordentlig? 

Att häftet är nygammalt beror på att jag har använt några sidor i början åt kursplanering. De sidorna får stå kvar som minne. Men jag tycker att det här häftet är alldeles för fint för att slösas bort på jobbet. Där har vi endast vanliga blårutiga häften, men det får duga. Det här häftet har jag dessutom köpt alldeles själv för egna pengar, så jag får själv fritt bestämma över det.

Bra saker idag:

  • Sovmorgon och jag var uppe strax efter klockan sex. Kan ju inte sova bort hela lediga dagen heller. Dessutom måste jag börja öva lite smått inför arbetsmorgnarna, som snart kommer.

  • Rena rama lyxen med egenhändigt kokad bondost på frukostmackan! Till och med mr J, som var här på kaffe med bisin min idag på eftermiddagen, gillade den här osten!

  • Har fäst garnändar i årets första färdigstickade sockpar! 

  • Och jag gjorde av med ett restgarnsnystan på 72 gram, så nu har jag min första tio euros sedel i burken! Eller nåja, jag skulle ha det om jag vågade använda burkmetoden för att spara. Men se det vågar jag inte, för då länsar bisin min burken då han är utan kontanter. Det vet jag av erfarenhet. Så nu sparar jag mina tior i en exceltabell istället! Smart, eller hur? Men lite småtråkigt.

  •  Har hunnit sticka ett och ett halvt sockskaft hittills. Bäst att fortsätta nu så länge jag är ledig och inne i en flowperiod.
Önskar er en skön och vilsam söndag!
 

Inga kommentarer: