torsdag, januari 05, 2023

Ännu en Muminkasse

För en vecka sedan var jag ju iväg med yngsta sonen till mataffären i stan. När vi kom till kassan nappade jag snabbt den här Muminkassen och lade den på bandet:

– Va, ska du med den där? Du behöver int den, för du har redan kassar, sade yngsta sonen mycket strängt.
– Jo, nå, svarade jag svävande medan jag febrilt sökte efter att logiskt svar, som skulle kunna godtas. På något sätt så visste jag att jag inte kunde berätta om det där JyJy2023-projektet. Han skulle ha trott att jag var totalt knäpp. Hur skulle jag ha kunnat förklara för honom att jag ska påbörja
  20 nya stick-eller virkprojekt under tiden 25.12.2022 - 28.2.2023 och sen göra klart dem senast på midsommaraftonen 23.6.2023. Om det vill sig riktigt illa kan det hända att jag behöver 20 olika kassar för oavslutade projekt! Nä, det skulle nog inte yngsta sonen alls förstå. Han skulle undra varför jag inte skulle göra färdigt mina projekt. Och vad skulle jag svara då? Nä, måste säga något annat, men vad?
– Nå, jag behöver den här kassen till en grej som jag ska göra.
Puuh, nu klarade jag mej undan och snäll som sonen är, så började han inte bråka där i kassan! 😊

Idag har jag varit iväg ut på äventyr med bisin min. Vi började i stan där vi åkte till Selli för inköp av färska munkringar. Via torget efter fisk till morgondagens middag och så iväg till västra grannstaden. Där åt vi lunch på bisin mins favoritställe, plockade med stora tomma gurk- och rödbetsburkar och tankade motorsågsbränsle i en kanister. Iväg från industriområdet genom hela stan för att till sist hamna här:
Alltså i Motonet, var annars? Och idag har jag lärt mej någonting nytt, för jag visste inte att kolan heter snösläde på svenska!!! Vad kallar ni den här?

Det blev ett rätt magert varv i Motonet, för bisin min fick inte de reservdelar han behöver och så ville han inte köpa ett verktyg han också behöver. Han tyckte att det var alldeles för dyrt.
Från Motonet till dotterns på eftermiddagskaffe med goda munkringar. Vi hade tur, för flickorna hade just återvänt från pulkabacken.

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag var uppe redan klockan sju!

  • Hann sticka på morgonen innan vi stack iväg på äventyr! Och ni ser vad jag nu har gjort, stickat flaggan istället för att sy den! Men få se nu, tycker att jag inte får de här sockorna heller att bli till nånting. Jag är nog inget vidare på stickning...

  • Vi åt god lunch ute, så jag har inte behövt laga mat idag heller. Tjohooo!

  • Och förstås, hinna besöka barnbarnen.

  • Äldsta sonen skötte om veckohandlandet och han hämtade Allers nr 2 åt mej. Bra för A-korsordet i nummer ett är redan färdigt.
Nu önskar jag er alla en riktigt skön trettondag.


Inga kommentarer: