lördag, april 01, 2023

Lurad

Idag är det första april och nej, nej, bisin min har inte lurat mej. Ingen av sönerna heller för den delen. På Facebook läste jag att EU ska införa en licens för stickare och virkare! Det var ett riktigt trevligt aprilskämt. Nu måste vi alltså gå en gratiskurs för att få vår licens och kunna fortsätta sticka!

Faktiskt blev jag lite fundersam, för eftersom det är så roligt att handarbeta är det ju konstigt att man inte behöver betala nöjesskatt, eller hur? 😂
Nå, vänta bara, när det är tomt i statens kassakista kommer säkert de styrande på att vi är många som handarbetar och där kan de knipa åt och samla in skattepengar. Brrr!

Men, det som alltså gjorde att jag kände mej lurad idag är de förpackningar, som jag tog ur kassarna från Normal. Först fick jag syn på den här schampoflaskan i motljus:

Se nu! Flaskan är inte fylld ända upp! Vad är nu det här för ett sätt? Borde säkert kontrollvägas att där faktiskt finns den utlovade mängden, alltså den som jag betalade för. Hmmmm!
Om ni nu tror att jag köpte det här schampot på grund av färgen på förpackningen, så jooo, då tror ni helt rätt. 😀

Men kolla här! Den här förpackningen med babytalk är halvtom!!!! Vad sjutton! Och den är oöppnad. Det är väl inte meningen att jag ska betala för luft? 
Det här är nästan som med chipspåsarna. De ser så välfyllda ut i affärshyllan, men så fort du öppnar dem här hemma går liksom luften ur påsen och så blir det kvar lite chips på bottnen. Får det vara så?

Bra saker idag:
  • Vaknade före väckarklockan!

  • Spanskakursen är inne på slutrakan, endast två lektionspass kvar! Kommer att bli tomt på lördagsförmiddagarna.

  • När bisin min äntligen for iväg till grannbyn, så kunde jag sortera lite i mina garnlådor och jag gjorde riktigt fina fynd, så nu behöver jag faktiskt inte köpa mera garn!

  • Takdropp och härligt solsken hela dagen lång!

  • Gratisteet jag fick från Normal igår är riktigt gott.

  • Lagade mat tillsammans med äldsta sonen. Det blev vår bravurrätt, risotto!

  • Bisin min blev glatt överraskad då han kom hem och det fanns mat. Vad är bättre som det?

  • Jag har också hunnit sticka lite och det ska jag fortsätta med så att jag skulle få åtminstone ett sockpar färdigt och kan börja göra lite annat istället.
Ha en riktigt skön fortsättning på lördagskvällen!


2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Nej vet du detdär var ramen tusan fusk!!! Halv fulla flaskor!!!
Men min kollega sa att de kan sälja varorna billigare för typ fairy är mindre procent tvätt medel i och mera utspädd med vatten.
OM det stämmer vet jag inte jag har inte hunnit vara till normal ännu men skall nog dit har jag tänkt.
Men så harmligt alltså 😔
Ha en fin söndag 😊

Inge sa...

Tack!
Det där med diskmedel har jag också hört om. Marthorna jobbar ju hårt för att vi istället skulle använda naturliga rengöringsmedel såsom citron, ättika, bikarbonat osv. Kanske dags att göra slag i saken och inte längre bära hem vattnet med pyttelite medel i. Sini har ju faktiskt produkter som är en städtablett, som man sen blandar i vatten hemma när man ska använda medlet. Borde kolla vad det kostar.

Hoppas att du också har haft en fin söndag.