fredag, mars 31, 2023

Normal

– Du köper sen int någo, sa bisin min strängt i morse då jag var på väg ut genom dörren.
– Nä, förstås int, svarade jag glatt och ropade:
– Hejdå.

Sen åkte jag iväg tillsammans med svärdottern och Lillan. Och vi hamnade här:

I Veturi. Där pågår torgdagar nu under veckoslutet och idag var det program för småttingarna, så vi passade på att besöka köpcentret. I nedre våningen var det full rulle med musikuppträdande och möjlighet för barnen att testa olika instrument. Fotografering av de små, vilket många passade på att utnyttja. Så också vi, fastän Lillan inte riktigt var med på noterna. Hon ville helt enkelt inte sitta där i den lilla gungstolen då det fanns så mycket annat kul, till exempel en Brio lekplats där man kunde bygga tågbanor och annat av Brios träklossar. Sen fanns där en liten lekplats med större träklossar och olika former i något mjukt material. Tyvärr fanns där en liten pojke, som tog alla de där grejerna så fort Lillan kom fram till nån av dem. Pojkens mamma sa lite slappt åt honom att han inte fick göra så och så flinade hon lite enfaldigt. Vi gick därifrån och lekte istället på övre våningen. Vi hoppade över ritandet och färgläggandet. Lillan är för liten för sånt pysslande. Men vänta bara...

I det här läget hade vi endast besökt Suomalainen Kirjakauppa, men inte liksom shoppat nånting ännu. I övre våningen såg vi ett rött plakat där det stod -50%. Det måste ju undersökas bums, så vi traskade in till Kappahl. Det finns ju inget roligare än att köpa kläder åt småttingar. Och det var inte enbart -50%, det var till och med -70%. Och så var det ta tre, betala för två. Här shoppade vi loss ordentligt. Inte kan man ju åka ända till Kouvola och besöka ett köpcenter utan att handla, eller hur? Då skulle det ju vara en helt onödig resa! Dessutom, den där klädkassen åkte hem med Lillan och då kan jag lugnt säga åt bisin min att nää jag handlade inget annat än lite godisägg ifall det kommer påskhäxor redan nu på söndag. Ja, och så två små paket kattmat.

MEN! Det var inte så lätt där i Kappahl, för Telia hade strulat till det, så att det inte gick att betala med kort. Jag försökte fyra gånger och blev helt olycklig. Tänk om det var fel på mitt kort? Tänk om nån hade tömt mitt konto? Svärdottern kom till undsättning och försökte med sitt kort. Samma resultat där. De stackars anställda kunde förstås inte göra så mycket just då, så vi fick lämna klädkassen kvar och lovade återkomma efter lunchen. 

MEN! Inte hade ju Telia fått nån ordning på linjerna, så efter nytt försök med bankkortet, var det bara att ta sig till nedre våningen och ta ut kontanter. Puuuh! Vi ville ju ha det vi fyndat, fem par byxor, två pyjamasar, tre bodyn, en halare, alltså overall, en klänning... ja, så ni förstår att vi inte kunde lämna ett sånt paket efter oss!
Buu, för Telia alltså!

Bra saker idag:
  • Vaknade en timme före väckarklockan.

  • Åt god mat på Marios, Auraostbiff med tillbehör. Mums! Vi struntade i lunchmenyn och valde från a la carte menyn istället. Om man en gång är ute på vift, så ska man passa på att njuta, inte sant? Lillan fick mat från egen burk!

  • Första gången jag besökte Normal. En upplevelse, för mellan hudvårdsprodukter dök det plötsligt upp godis, likaså mellan make-up, tvålar, schampo osv. Lite konstigt tycker jag.

  • Om man handlade för över 20 €, så fick man välja ett paket te åt sig. Det blev en glad överraskning, för vare sig undertecknad eller svärdottern hade kollat på alla specialerbjudanden, som fanns.

  • Lillan fick träffa Uttern! Och hon var inte det minsta rädd eller blyg. Ni ser att hon sträcker ut en hand. Hon kramade glatt om Uttern och skulle nog gärna ha krupit upp i famnen!


  • Bisin min var inte hemma då jag kom hem. Skönt, för nu kunde jag smuggla in mina två kassar från Normal. Här finns lite födelsedagspresenter, så det är hysch-pysch.


  • Från bokhandeln på nedre våningen köpte jag det enda jag riktigt tyckte att jag behöver, två pennor och sedan "patroner" till mina korsordspennor. Nu lär jag nog kunna lösa ett och annat korsord.

  • Till fredagsgodis köpte jag salmiakmaränger. Riktigt goda då det där saltiga möter det söta. Lagom seg konsistens, men ack så svåra att äta!

  • En riktigt härlig fredag i bästa möjliga sällskap. Och vet ni, det är superbra att ha en liten med sig, för då måste man ta det lugnt. Hon var minsann inte så pigg på att gå omkring i affärer och då gjorde vi ju inte det heller!

  • Köpte inte ett endaste ett garnnystan!

  • Har både hunnit ta hand om disken och sticka i kväll. Hoppas att ni också har haft en skön fredagskväll.
Önskar er en fin lördag.

 

Inga kommentarer: