tisdag, maj 30, 2023

Bara en

Vet ni, igår kväll då jag kom hem från jobbet i västra grannstaden vid 19.30 -tiden, så var bisin min försvunnen! Det senaste jag hade hört av honom vid 16-tiden var att han skulle åka hem och sova, för han var så trött. Så jag blev minst sagt till mej då han inte var hemma och inte stod att finna på vår gårdsplan heller.

Det visade sig att han var iväg till västra grannstaden! Där hade han åkt över Emsalöbron och tagit en kaffe vid kiosken vid brofästet. Sedan var han iväg på fågelexpedition med dottern. Riktigt exakt var dom rörde sig vet jag inte, men de hade sett en massa fågelbon i lärkträd. Troligtvis också fåglar.

I kväll var han igen försvunnen och vet ni vad jag gjorde då?

Jo, jag klappade lite garn! Bäst att passa på då bisin min inte är hemma. Jag har faktiskt lite idéer för det här bomullsgarnet, men bäst att sova på saken och framförallt sticka och virka färdigt allt påbörjat först. Det är ju så man ska göra, eller hur? Om man alltså är ordentlig. Det är förstås inte jag, så...

När jag nu då, inspirerad av stickväninnan B, omorganiserade lite smått i mina garnlådor. Ja, alltså jag skulle vilja ha allt bomullsgarn i samma plastlåda och sockgarnen i en annan låda. Hittills har min lösning på det varit att köpa en ny plastlåda, men stickväninnan B sa att hon omorganiserar och därför inte behöver ny plastlåda. Smart, mycket smart, inte sant. Men här i huset går det inte att organisera om bisin min finns på plats. Jag förstår inte hur han kan bli så nervös och upprörd av garn! Förstår ni? Det är ju skönt att klappa om, härligt att drömma om och gör ju inget ont.

Men alltså, jag började fundera om det skulle gå att vakuumförpacka garn. Då skulle nystanen liksom inte alls ta något som helst utrymme. Eftersom jag inte visste svaret på den frågan, så måste jag ju googla och då fann jag att det nog inte är så smart att vakuumförpacka nystanen. Så det lutar nog mot ny plastlåda nu! 😃

Bra saker idag:
  • Hann sticka lite på förmiddagen!

  • Fick åka till stan med yngsta sonen och kunde bjuda honom på lunch.

  • Vi hann iväg ett varv till stadens fina bokhandel och har nu inhandlat presenter åt den blivande sexåringen! Det är bra att vara ute i god tid.

  • Jag har äntligen varit till frissan och fått håret klippt. Skönt. Nu ångrar jag mej förstås lite att jag inte tog det ännu kortare...

  • Hann sitta en stund på parkbänken här mittemot det här huset, som står och förfaller. På Skansen åt vi i tiderna vår ettåriga bröllopsmiddag. Här var vi också och dansade nån gång. Det var ju viktigt att komma ut lite på tumanhand. Livligast minns jag att bisin min som flerbarnsfar blev helt chockad då kompisens dåvarande flickvän började tafsa. Stackars bisin min! 😀

    Det var riktigt skönt att sitta där i solen och följa svalornas flykt högt uppe i skyn. Det tog inte lång tid förrän nästyngsta sonen dök upp med min bil.

  • – Du får ta bara en tidning, sa nästyngsta sonen då vi var inne på en snabbrunda i mataffären.
    – Jo, jag tar bara en svensk och finsk, svarade jag och då skrattade killen i kassan. Förstås måste jag ju ha den finska mönstertidningen. Helpot & nopeat betyder ju Lätta & snabba. Det är precis vad jag behöver, eller hur?
Önskar er en riktigt fin onsdag. Njut av maj månads sista dag i morgon.


 

2 kommentarer:

Österbottningen sa...

Jag vet i get om att vacumförpacka garn heller. Men min pappas faster hon brukar vacumförpacka kläder hon stickat. Till exempel om hon stickar nå babykläder så i väntan på nån baby så vacumförpackar hon dem. Jag vet inte om det funkar heller men så gör nu hon.
Ha det bra😊

Inge sa...

Aha, tack för infon.
Jag vet inte riktigt heller, men efter att ha sett den där videon och vad det gör till garnet, så är nog inte vakuumförpackning någonting jag tänker satsa på. Kan vara annorlunda med färdigt stickade plagg.
Tror att jag ändå vill ha mina garn utan vakuum! 😊
Ta hand om dig!