onsdag, maj 10, 2023

Två röda påsar

Gääsp! Jag är rejält trött och klockan är inte ens nitton ännu. Hur ska detta sluta? Inte alls bra att sitta och titta på Eurovisionens semifinal nummer ett till halva natten. Och det ska göras om i morgon när semifinal 2 går av stapeln. Och sen blir det final i lördag. Krävande kvälls/nattprogram några kvällar framöver.

Och nej, jag kommer inte nu att börja analysera musiken eller scenframträdandena. Konstaterar bara helt lugnt att det är ett oskyldigt nöje att se på de där showerna och hur olika sångerna framförs. Ett nöjesprogram där man inte behöver tänka det minsta lilla. Och det är riktigt skönt med sådant ibland. Ni vet så där som man kan sticka sockmuddar utan att behöva fundera  på någonting alls. Man bara stickar och njuter. 

Visserligen säger bisin min att de där showerna i Eurovisionen är förskräckliga, men det kanske vi inte ska ta så hårt. Han vill nämligen tillbaka i tiden då artisterna stod ordentligt uppradade på scenen framför mikrofonstativet. Då när det fanns en orkester och numret inleddes med att en dirigent kom in och började vifta med sin pinne. Jaaa, det var tider det.

Bra saker idag:

  • Vaknade 45 minuter före väckarklockan.

  • Mötet på jobbet gick bra.

  • Det verkar som om jag nu just har koll på nästa års kurser. Korrekturläsningen återstår.

  • Jag har ju sagt det förut och kan än en gång konstatera att stickerskor är det vänligaste själar som finns. Stickväninnan V hade varit ute på äventyr och på hemvägen kom hon i tax free shopen att tänka på mej. Hon kom ihåg att hallonbåtar är mitt favoritgodis (ja, ja, jag vet att det är lite barnsligt och framförallt ohälsosamt, men...) och så köpte hon två påsar åt mej. Jag betalade förstås dem glatt och tacksamt. Nu behöver jag inte åka nånstans alls för att njuta av mitt favoritgodis. Stort tack till V, för att du hämtade hallonbåtar åt mej.

  • Dagens bästa är utan tvekan stickcaféet. Visserligen fick jag sticka bakåt och tappade bort mej lite, men det gjorde jag också igår här hemma och då berodde det på fel i stickbeskrivningen! Idag var jag lite okoncentrerad då jag satt och pratade mellan varven. Men det är så roligt att träffas och umgås över en stickning eller virkning. 
Nu önskar jag er alla en riktigt skön torsdag.

Inga kommentarer: