lördag, oktober 14, 2023

Äppel, päppel

Lördag kväll, mörkret smyger på och bisin min kom just hem från grannbyn. Han tänker koppla videokameran till tv:n och titta på filmen han tog i måndags då A skrinnade. Tänk så tekniskt kunnig han är då han riktigt vill nånting! Visst är vi alla nu stumma av beundran?

Bisin min har varit riktigt flitig idag i motsats till mej, som inte riktigt har kommit igång med nånting på hela dan. Jag har petat lite här, sopat lite där och sorterat lite på ett tredje ställe, så ingenting har egentligen blivit gjort, åtminstone inget direkt synligt.

Bisin min har plockat alla våra vinteräpplen. Och vi är helt tagna. Vårt enda lilla äppelträd har förut gett endast ett eller två - tre äpplen sent på hösten, men aldrig så här många. Och nu blev det förstås en utmaning, vad ska vi göra med dem? Eller snarare, vad ska bisin min göra med dem?

Veckans ramsa i A:s dagis var förresten "Äppel, päppel, pirum, parum..."

Bra saker idag:
  • Sovmorgon och jag steg upp först halvnio!

  • Fick undangjort saker, som jag dragit mej för och bara skjutit upp. Skönt.

  • Har börjat plocka bort mappar och filer från datorn, alltså döstäda! Men jösses, så svårt det är att bestämma vad som ska få gå i "papperstuggen" och vad som ännu ska lämnas kvar.

  • Yngsta sonen knackade på vid 17-tiden och så var vi iväg ett varv till stan. Jag tog ut ett paket och så var vi till mataffären. Det enda jag skulle ha var ketchup och socker, alltså det jag glömde igår. Gissa vad jag ännu glömde idag?
Önskar er alla en riktigt fin söndag!


Inga kommentarer: