fredag, oktober 13, 2023

Pipande i garderoben

Kvällssolens sista strålar flyter in i vardagsrummet, men där sitter inte jag just nu.
Bisin min är borta i grannbyn och borrar hål och stärker ett gammalt schaktblad.
Fredagskväll och jag har druckit GT utan G! Har alltså endast druckit Tonic water. Riktigt gott det med.
I e-postlådan ligger en del, som kanske borde åtgärdas, men inte nu ikväll längre. Det får vänta tills i morgon, eller övermorgon eller till måndagen... Ingen brådska, för ingen kan väl förvänta sig att jag ska jobba också på veckoslutet?

I natt vid tvåtiden vaknade jag av en konstig smäll. Det lät som något metalliskt, ett ljud jag inte kunde identifiera. Jag försökte lokalisera ljudet och kisade ut i mörkret utan att våga tända sänglampan. Inget annat hördes än mitt skräckslagna hårt bultande hjärta. Just då jag slutade spänna öronen hördes ett hjärtskärande pipande från garderoben. Och sen en vildsint kamp med musfällan. Jag suckade och försökte somna om trots ljuden. De avtog och allting blev tyst och stilla igen.

Jag hade ingen lust att öppna garderobsdörren i natt. Vem vet vad som skulle ha kommit utfarande? I morse när jag öppnade dörren, hade båda fällorna fångat varsin mus. Tidigare försökte jag få bisin min att täcka igen det där lilla runda hålet mössen kommer in genom då hösten är här och det börjar bli kallare. Han förklarade prompt att det inte går på grund av nånting med luftcirkulationen. Och att om jag nödvändigtvis vill täppa igen det där runda hålet, så kommer mössen att gnaga sig igenom nån annanstans och då blir det mycket värre när de försvinner i innerväggarna och ingen vet var de finns. Nåja, det där lilla hålet i garderobsgolvet har nog ingenting att göra med nån luftomväxling utan det är en provbit, som borrades då det i tiderna gjordes en konditionsgranskning av det här huset. Bisin min tror att jag går på vad som helst, men se det gör jag då rakt inte.

Mössen kommer inte åt att göra nån skada i den där garderoben, för där hänger allting högt uppe och på golvet finns endast plastlådor. Dom borde förstås tömmas och gås igenom, för ingen har använt nånting från dem på över två år. Vem vet, jag kanske skulle hitta några vantar eller vintermössor där?

Och nej, jag tömmer inte fällorna. Det är karlagöra, inte sant?

Jag utgår från att ni inte vill se två döda möss, så jag ger er här istället en bild på våra sista löv från vildvinsväggen.

Bra saker idag:

  • Vaknade två timmar före väckarklockan.

  • Så jag hann få undan lite kontorsjobb innan jag åkte in till stan på jobb.

  • På jobbet bjöds vi på brunch: Laxpaj och svartvinbärsmoussekaka. Mums och tack!

  • Kunde glädja en kollega med ett litet paket på hennes namnsdag. Härligt att överraska och göra någon glad.

  • Hämtade senare på eftermiddagen äldsta sonen från hans jobb och vi veckohandlade tillsammans. Tack vare hans insats gick det snabbt.

  • För att fira att arbetsveckan är över och jag är höstlovsledig måndag-tisdag och torsdag-fredag nästa vecka, köpte jag äppeltoscawienerbröd. Saftigt och gott.
Önskar er en riktigt skön lördag. Regnar det så får vi hålla oss inomhus eller klä oss vattentätt. Ingen fara.

Inga kommentarer: