tisdag, maj 23, 2006

Igår blev den...

... färdig. Sjalen som jag stickat på:Garnet är Sandnes Soft Mohair (76% mohair, 15% ull och 9% polyester). Sjalen är stickad med rundstickor nr 10 och ljuuuvligt skön och lätt att ha på. Modellen är nr 49 från tidningen Moda nr 1/06. Jag vet inte om "spindlarna" blev riktigt rätt för jag tappade bort mig i mönstret med när vad skulle lyftas till vänster eller höger sticka! :-) Jag undrar varför man aldrig får se en närbild på mönstret så man skulle förstå lite bättre. Utförandet liknar åtminstone ditåt bilden i tidningen! Egentligen är ju inte det så viktigt om det blir någorlunda snyggt. Mamma tyckte på sitt namnsdagskalas i lördags (jodå, jag hade släpat dit stora stickkorgen!) att "hålen" var onödiga. Fast ja, jag vet inte, utan mönstret skulle det ju enbart varit rätstickning och inte lika givande att sticka. Jag ångrar lite att jag inte stickade en lite större sjal för jag blev över med lite garn och vet inte riktigt vad jag skall göra med det? Inte vet jag heller vad jag skall göra med hela sjalen? Färgerna är vackra, men själv har jag inga plagg som går ihop med sjalen. Kanske den kan bli julklapp åt någon? Födelsedagspresent?

Lillus har en stressig lördag bakom sig. Det var ju den stora showkvällen. Det roligaste, galnaste och mest underhållande som överhuvudtaget sänds i vår TV, nämligen ESC. Och Lordi vann och diskussionen fortsätter och fortsätter...
Hur som helst de första bidragen gick riktigt bra för de halvsov Lillus sig igenom. När Turkiets blonda primadonna började sjunga var Lillus tvungen att spärra upp ögonen inför det där konstiga uppåtgående "skriet". Senare blev det poänggivning och Lillus har aldrig varit särskilt intresserad av matematik så hon lade sig till ro igen. Far i huset snarkade ju också och det började han med efter första sången! :-) Även han vaknade oroligt till under Turkiets framförande och undrade om det hade hänt något. Efter lugnande kommentarer av matte var han i full sovdimension igen.
Spänningen steg och poänggivningen började. Matte klarade den första tolvpoängaren utan problem, men när Irland gav tio poäng och Storbritannien fulla poäng trodde hon knappt sina öron eller ögon för den delen. Tyckte verkligen britterna om det här? Vem är det som röstar? Har man tröttnat på lättklädda sexobjekt som inte kan sjunga? Eller uppiffade divor som mestadels vrålar? Och Sverige gav tolv poäng!!! Hade alla finländare åkt över med färja och röstat på Lordi? Vid det här läget hade mattes röst höjts exalterat och hon frustade fram "Milda makter". När sedan Grekland också gav Finland fulla poäng skrek hon till "Nä, det är inte sant" och sedan var det ju lögn att få sova mer. Lillus hade nog föredragit en stillsam ballad typ "Leila" eller något småpiggt countrystycke för jösses vad mycket ljud en rockande matte får ur sig mitt i natten! När matte äntligen slutat rocka, förundra sig, skratta och gråta om vartannat och man hörde Björneborgarnas marsch spelas i TV:n, då ringde telefon! Mitt i natten alltså. Dottern hörde av sig lika galet gladvimsig som matte och på nytt rockades det loss! Ännu på måndagen var Lillus tvungen att återhämta sig från chocken:

Inga kommentarer: