onsdag, maj 17, 2006

Nu är den...

... äntligen färdig:Igår sydde jag fast den 28:e och sista virkade blomman. Den 29:e blomman blev en extra rosa blomma som man kan använda tillsammans med hårband eller hårspänne. Tröjan är modell nr 40 från tidningen Moda nr 2/06. Garnet är Sandnes Mandarin Fiesta och blommorna är virkade av Sandnes Mandarin Petit. Jag använde rundsticka nr 5 och virknål nr 4,5 till tröjan. Till blommorna använde jag virknål nr 2,5.
Det gick bra även om jag var lite trög på slutet.
Tröjan överlämnades igår i Vårdö i Valkom och glädjen blev stor. Den passade perfekt på mottagaren och hon stod och tittade på blommorna och vred på ärmarna. Vi vet nog att en kusin i Ekenäs är grön av avund, men hon kan ju inte få allt stickat hela tiden heller! :-)

För att inte bröderna i Vårdö skulle känna sig missgynnade fick de också var sitt lilla paket:
Nalle Puh-muggarna gjorde succé!

Lillus har haft stressiga tider under vårbruket, som tog slut i söndags. Varje gång en stor farlig traktor har startat på gårdsplanen har Lillus vettskrämd rusat in och fort, fort klättrat upp på soffkarmen. Värst var det när far i huset harvade och sådde nedanom huset för då var hon ju tvungen att stirra ut genom fönstret och ha full koll på traktorvidundret. Tänk om den skulle ha skenat iväg? Det tär att vakta på dessa mekaniska hästar så Lillus bara slocknade.Under veckoslutet var alla barnen samlade och det rörde ett svallande modershjärta att ha dem runt middagsbordet, som med nöd och näppe räckte till. Men det gjorde däremot maten; Tex-Mex på fredagen och sjömansbiff (tack mamma!) på lördagen. Då var det Brittatårta till efterrätt för vi avvåt morsdagsmiddagen redan på lördagen. Söndagen blev inte så stressig då! :-)

Om du vill veta var kistan av guld finns kan du titta på detta foto som far i huset tog i måndags:

2 kommentarer:

Emilia sa...

Buhuuu, jag vill också ha en såndän fin tröja! Marie sa att Vivianns present blir perfekt!

Inge sa...

Va bra! Att presenten blir perfekt alltså. Hade tänkt scanna in bilden och skicka över till dig, men har fnattat runt en del och inte varit hemma på två kvällar! Och ikväll skall jag iväg igen...
Konstigt att tiden ilar så blixtsnabbt när man har roligt.
Beträffande tröjan som ser ut som en karamell undrar jag nog om du faktiskt skulle ha den på dig? Hmmmm. Jag tror nog att din stil är lite mera sofistikerad! :-)