onsdag, maj 05, 2010

Slarvmaja

Är jag en slarvmaja? Nej, ingalunda. Jag är bara lite överaktiv ibland med att påbörja nya stickningar, som sedan blir liggande och förvandlas småningom till UFOn. Tack och lov finns det bot för detta. Tillsammans är vi ju starka och därför är jag igen i år med i FUFOILU.
Låt mig få presentera mina 9 halvfärdiga alster. Tacksamt tar jag emot tips, som kan hjälpa mig att bli av med mina UFOn.

Här ett tröjprojekt påbörjat för ett år sedan, närmare bestämt den 2.5.2009. Nu är det verkligen hög tid att få tröjan färdig. Förra månaden grävde jag fram den här stickningen igen. Började med att riva, fick hjälp att ändra på modellen och satte upp på nytt. Tyvärr är garnnystanet, Sirdars YO-YO så stort, 400 g, att det inte är särdeles lätt att släpa med sig den här stickningen. Men den skall bli färdig med både huva och fickor. Jag lovar.


Till KIP-dagen förra året behövde jag ett relativt lättstickat projekt, men ändå något som skulle fånga de förbipasserandes uppmärksamhet. 13.6.2009 lade jag alltså upp den här stickningen med Esitos öglemohairgarn. Ända sedan hösten har den legat i bottnen på stickkorgen. Det skulle bli en sorts bäddjacka och att jag skulle ha behövt den många kvällar/nätter under den kalla vintern. Är lite tveksam till det här projektet. Tycker att den är så ojämnt stickad och är inte alls längre säker på hur ökningarna är gjorda. Frågan är OM det går att riva det här garnet? Skall jag börja om eller bara fortsätta på det här. Vem skulle ändå se bäddjackan i sovrummet annan än far i huset?


Förra sommaren experimenterade jag och gjorde allt möjligt kul, virkade ju bland annat hatten av papperssnöre och stickade små, små babysockor. Fick för mig att pärlstickning också skulle vara kul och startade det här projektet 16.7.2009. Hur kunde jag tänka så galet. Det här resultatet är inte särskilt lyckat. Undrar om jag skall riva upp det eller skapa något fantasifoster av det hela? Alla förslag mottages tacksamt.


Under hösten 2009 var min kreativitet i full blom. Jag lade upp nytt, lade upp nytt, lade upp nytt och ingenting blev liksom färdigt. De här äppelsockorna påbörjade jag 5.9.2009 och längre än så här kom jag aldrig för sedan började jag sticka på andra sockor istället.


Det är alltid trevligt att pröva på nya saker. Förstås skulle jag ha behövt en halsduk i Rose mohair garn i roséteknik. Suck! Försent insåg jag att det är en massa pet,  det blir en hel drös med garnändar att fästa och det här jobbet går inte heller att ta med sig överallt. Helst skall man ju ha ett bord när man jobbar med sina garnblommor. Tycker i varje fall jag. Kanske ni kan sitta med det här jobbet i famnen. Det här började jag på den 21.9.2009 och man kan ju alltid hoppas på att jag får en roséhalsduk till vintern 2010. :)


I något skede under höstens lopp kom jag på den geniala idén att försöka göra av med alla restgarner. Så här långt kom jag och sedan tog den ivern slut. Jag borde nog gräva i restgarnslådan igen. Kanske jag skulle få ny inspiration?


Jag har alltid tyckt om att lära mig nya saker. Kontstickning är roligt. Första paret gick bra, men här körde jag fast. Men nu är det ju inte så många rutor kvar här så är den andra sockan också färdig.


Tvåändsstickning lät lockande och intressant. Under vårvintern 2010 satte jag alltså upp den här med hjälp av två vänliga instruktörer. Men längre än så här kom jag aldrig. Och inte har jag något mönster heller. Lutar starkt åt att riva upp det här och kanske försöka på nytt i januari 2011. Låter det som en bra plan? :)

Den senaste ofärdiga skapelsen ser ut så här:
Avsikten var att detta skulle bli en hatt. Började på den här lite före påsk. Men utan mönster gick jag bet på hur mycket jag skulle öka per virkat varv. Har rivit upp en gång och börjat från början. Tror det är dags att leta reda på ett mönster eller riva upp igen och sedan göra något helt annat med Palmagarnet.


Huhu! Hoppas jag orkar jobba med de här projekten för att sedan kunna börja på något nytt. Den finska FUFO-kampanjen pågår till den sista juni. Något skall jag väl hinna få färdigt. Men allra först vill jag ha min busstickning färdig. Så det så!

Ja sama suomeksi.

4 kommentarer:

tankar från mitt fönster sa...

Nej, jag tror inte att du är slarvig - du harför många idéer och kanske gillar att börja på nytt. Alla du visade var fina stickningar, utom hatten (ler).
När det gäller stickning har jag inga ogjorda sakerliggande. Däremot en massa påbörjade dukar, men jag tycker de var så omoderna. Jag ska försöka brodera på sommaren i solen.
Trevlig helg!
kram
/Ulla

Inge sa...

Tack!
Skönt att höra att allt hopp inte ännu är ute! :) Och det är ju som du säger, så mycket som jag vill göra. Mössan och tvåändsstickningen kommer nog att bli rivna. Sedan får jag se om jag börjar på nytt med dem i höst.
Hoppas att du också får en skön helg.
Inge

gittan sa...

Slarvmaja? Nä jag tror inte det, man vill så mycket men hinner inte med allt man vill, jag är lika, börjar på en massa nya projekt hela tiden. Det är tur att man vill en massa saker annars vore livet ganska tråkigt, vad gör det om det ligger lite halvfärdiga saker lite överallt. Ha en trevlig helg!

Inge sa...

Tack. Du har så rätt. Viljan är god.
Önskar även dig en riktigt trevlig helg.