söndag, juni 13, 2010

Loppisfynd från väst

Under veckan som gick har jag hunnit besöka två stora loppisar i väst och ett mindre i grannstaden i lördags. Har försökt avhålla mig från att förköpa mig, men vissa grejer var  omöjliga att bara gå förbi. Ett och annat slank alltså ner i kärran/korgen. 

Från Manhattan i Åbo fyndade jag det här:
100 g akrylgarn för 1 €
1 Käsityökerhotidning från 1987 nummer 5
1 förpackning med knappnålar
3 påsar med knappar
1 förpackning med 5 meter vit spets
1 nytt måttband
4 rullar fulla med knappar.

- Herregud, int' ska' du väl börja samla på knappar nu också, sa yngsta sonen då han fick syn på mina fynd. Antar att han i sin vilda fantasi såg hur alla skåp skulle innehålla en massa knappar. Tänk knappar i tallriken, under fötterna, bland lakanen i linneskåpet osv. Själv ångrar jag att jag INTE tog de där två sista knapprullarna. Äsch så dumt. Knappar har man ju alltid användning för, eller hur? Månne jag måste åka tillbaka till Åbo nu?
I tidningen hittade jag förresten mönster till en barntröja, som skulle varit jätterolig att sticka. Jag har t o m garn hemma, som kunde komma ifråga. MEN jag har inget barn i rätt storlek/ålder att sticka till. Suck!
Annat som jag lämnade efter mig på det här loppiset var en plastlåda med 4 par stickor. Kostade hela 7,- euro och det tyckte jag att var för mycket med tanke på att det ena paret stickor i bambu var sneda. Men lite harmar det nu också för redan ett par långa stickor i bambu kostar över 7,- euro i teeteeShop. Ja, ja, det är lätt att vara efterklok.

Från en loppis i St Karins hittade jag det här:
4 Modatidningar, tre från är 2004 och en från år 2005
2 Novitatidningar från år 2003
200 g ljusljusgult virkgarn
80 g vitt yllegarn
En av Novitatidningarna och en av Modatidningarna saknar mönsterarket i mitten, men det stör inte mig för jag tänker ändå inte sy nånting. Kanske sy någon knapp i någon byxa, men inget mera. Det jag ångrar att jag inte släpade med hem var en stor säck med snygga mattrasor. Den kostade 5,- euro och jag har kommit på en massa saker jag hade kunnat göra av dem. Och så borde jag nog ha tagit mera av det där virkgarnet och virkat en stor duk. Det skulle ha varit jätteroligt, men när skall jag hinna med sånt?

I lördags var jag med en kompis från stickcaféet till grannstaden. På vägen till KIP slank vi in på ett loppis och där låg den bara. Den med stort V eller E om man ser till märket. 
 Fem euro fick jag punga ut för denna fina väska som rymmer mina papper i A4:a format samt min kalender, mina telefoner osv. Blev så glad, så glad över detta fynd. Vilken tur jag hade.

Den här väskan var också svår att motstå. Helt onödig, men en rolig sommarväska är det ju allt.

Den här Pippipåsen är däremot nödvändig om jag skall lyckas hålla ordning på alla KYH-projekt. Det är faktiskt riktigt roligt att gå på loppis ibland. Men det får inte bli för mycket av det hela heller.

2 kommentarer:

Soili sa...

WOW.....vilka fynd du har gjort.Otroligt.Den där rosa virkade väskan är ju bara såååå läcker.Knappar kan man aldrig få för många av.Det är ju modernt nu att ha knappar sydda som dekoration på jackkragar mm.
Pippi påsen är också kul.
Bambustickor blir ju alltid böjde efter handgreppet.Mina ser ut som ...ja vet inte vad...men dom är härliga och sticka med.
Ang den lilla barntröjan,du kan ju sticka den och skicka till Stickhjälpen,då får du ditt stickbehov stillat och glädjen av och veta att någon gullunge får värma sej i tröjan.
Ha en bra dag.

Inge sa...

Tack för ett bra förslag. Skall lägga Stickhjälpen på minnet, för nu måste jag nog först få undan dom här galenskapsprojekten.
Nej, knappar kan man nog aldrig få för många av. Åtminstone har jag inte hört talas om någon sådan person.
Och det är riktigt kul att fynda på loppis. Tur att jag inte går så ofta för då skulle jag nog ha massor av grejer i huset och kunna ordna ett helt eget loppis. :)