måndag, oktober 11, 2010

Den underbara boken

Visst nämnde jag att jag vann i Pysselfarmors lotteri? Den underbara boken Stora boken om handarbete damp ner i postlådan i fredags. 
Och den innehåller precis allt. Vävning, sömnad, lappteknik, broderier, stickning och virkning. Även o boken är från 1978 finns här mycket nyttigt och inspirerande. Många modeller är dessutom tidlösa och värda att pröva på. Här ett litet plock från boken:
Vad sägs om att sy i blixtlås på latmansvis?
Lappteknik har jag inte prövat på ännu. Få se om jag nånsin kommer att hinna med det?

Broderi är också nånting som jag inte sysslat med. Knappast kommer jag inom överskådlig framtid heller att börja med plattsöm, fastän det är vackert.

Fiskartröjan är inte så pjåkig.


Inte lusekoftorna heller...


Virkat sängtäcke är planerat som projekt till lugna pensionärsdagar. :)


Vävningen vållar mig problem. I dag har jag i varje fall lärt mig att "väva bakåt" det vill säga riva upp. Och mera rivning tror jag bestämt att jag får ta itu med för vänstra kanten på jullöparen såg inte bra ut. UJ, så svårt det är och ändå har jag inte behövt vare sig reva eller solva, ännu...

Nu just känns det som om jag inte ens skulle klara av ett slarvtäcke. Men visst skulle det vara trevligt att ha ett...

2 kommentarer:

Bettan sa...

Vad roligt att du har just den här boken... jag har faktiskt en likadan... fått av min mamma för länge sedan... (känns så iallafall)Man kanske ska bläddra lite i den igen, kanske hittar man nåt roligt att göra. Fiskartröjan är väl på gång i modet igen??!!! Kram sytanten

Inge sa...

Ja, jag är verkligt glad över boken. Och visst är fiskartröjan modern igen. Klart att du skall bläddra i boken och låta dig inspireras.
Du har en klok en mamma, som har gett en så fin bok åt dig.