torsdag, oktober 14, 2010

Höstens loppisfynd

Då Tilda presenterar sitt loppisfynd i sin blogg, så vill jag också presentera mina. De är dock inte lika stora, men härligt fina för mig.

I början av augusti besökte jag det lokala loppiset i stan. Då fyndade jag en hel del från de olika borden:

En påse full av härliga paketband och en påse full av sidenband, andra band samt olika snören samt fyra stycken Uusi Neulekerho-böcker från år 1985 och 1987.

Ofta är det så på loppisar att när jag hittar en grej så plötsligt finns det en hel del andra intressanta saker i synfältet.

En påse full med krims krams, som kostade mig en euro. Det var framförallt reflexerna som jag var ute efter och de behövs minsann nu i höstmörkret. Hur många jag än har tycks de alltid försvinna nånstans. Månne det är ett stort mörkerspöke som sväljer dem?
I påsen finns också paketband, små prydnader mm.
Jag hittade också tre böcker i Uusi Ompelu-ja käsityökerho-serien. De är tryckta år 1980 och 1981. Nu har jag alltså nummer 2, 4 och 16. Nummer 1 hade jag i bokhyllan från förut.

 I september besökte jag en loppis i grannstaden Borgå. Då fyndade jag, till far i husets stora förskräckelse, en hel drös med tidningar:
 11 stycken Suuri Käsityölehti från år 2002 och 2004. 4 stycken pysseltidningar, mest påskpyssel, 2 stycken Kauneimmat Käsityöt och 1 st Allt om handarbete samt ett Sandnes mönsterhäfte fullt av mössor och halsdukar. Visst är det här lycka?

Jag hittade också en bok om ränder i serien Uusi Neulekirjasto. Många av modellerna är helt gångbara idag förutom att måtten är minst sagt större. Storlek S gick på bröstvidd 100 cm förr mot ca 88 i dagens läge. Frågan är nu om det har hänt något med människokroppen? Eller är det modet som förändrats?


Inga kommentarer: