söndag, oktober 17, 2010

Mera loppisfynd

För en vecka sedan var jag på Almornas höstloppis i Lovisa. Strängt taget skulle jag förstås inte ha något. Det skulle ju inte heller nästäldsta sonens sambo H, som jag övertalade att följa med. Men hon fyndade direkt ett par härliga stora innetossor och en härlig porslinskatt. Sonen var verkligt orolig och betonade flera gånger att H skulle hålla ett öga på mig och att de minsann inte behövde något från loppiset. Vad månne han riktigt tänker om oss förståndiga kvinnor? :)

Själv var jag mer eller mindre radarstyrd och hittade förstås det enda stället där det fanns garn. Och vem skulle nu säga nej till förmånligt garn? Inte jag i varje fall. :) Det blev alltså en mindre säck med restgarner i ylle, Sandnes Fritidsgarn och mohair, Sandnes Kitten mohair.
Fem euro fick jag betala för 696 g Fritidsgarn och 68 g Kitten mohair. Vet inte vad det blir per gram, men måste lite skamset hålla med yngsta sonen som tyckte att jag har restgarner redan så att det räcker. Han skulle vilja se mig göra något av dem...
Men det jag däremot visste är att Fritidsgarnet kostar från 5,40/100 g. Så visst är jag prismedveten.

Det borde ju ha stannat därvid, men det fanns andra garner i härliga färger, eller vad sägs om de här?
Sirdar Snugglys Dominogarn, 450 g och Drops Puddel 250 g. Kostade en euro/nystan och så fick jag ett nystan Puddel på köpet. Var lite motvillig till det garnet först, men har hittat en hel del mönster. Tyvärr räcker inte min ringa garnmängd till för något av de större projekten, som jag gärna ville göra. Tror att jag eventuellt nöjer mig med den här halsduken. Kan kanske bli jullovsarbete?

Nu har jag alltså, oförsiktigt nog, utökat mitt garnlager med hela 1 464 g. Huj uj, inte bra alls. Och jag som inget får ur händer. Men i dag har jag i varje fall fått en basker färdig. Hoppas att den nu sedan passar på det lilla huvudet. Återkommer senare med foto ifall jag inte behöver riva upp och förminska den.

2 kommentarer:

tilda sa...

Ja nog är det underligt att man inte kan låta bli att köpa garn om man får billigt. Jag har stora högar med loppisfynd i lager som väntar. Nån vacker dag har man kanske använt slut allt:D Enda nackdelen är att det är nästan omöjligt att få till av samma sort om det blir att fattas.

Inge sa...

Det är som om det bor en hamstrande ekorre i en. Själv håller jag en smärtgräns på max 2,50 euro/50 g. På loppiset underskreds ju den gränsen med råge! :)