tisdag, oktober 19, 2010

Ett litet början

Sent i kväll har jag lagt upp ett nytt projekt. Inget invecklat eller svårt, utan ett par herrstrumpor. Kan vara bra som ta-med-stickning.


4 kommentarer:

tilda sa...

Tänk att det kan se så lockande ut med en helt vanlig strumpstickning! Själv blev jag frestad att prova näverstickning. Ska vara ti se hur länge jag kan stå emot...

Inge sa...

Om näverstickning är samma sak som kontstickning? Tycker jag absolut att du skall pröva på det. Själv stickade jag tidigare i år ett par strumpor i den tekniken. Det tog lite tid, men är riktigt roligt. En massa stickor att hålla reda på. Kolla här: http://nallepuh.blogspot.com/2010/07/kontstickade-sockor-fufo.html

Har funderat lite smått på att göra en halsduk eller sjal i samma teknik, men har inte hittat tillräckligt med restgarn här hemma(!) i färger jag gillar. Och nytt garn skulle jag inte vilja köpa innan jag får bortstickat lite från mitt digra lager.

tilda sa...

Hur är det! Sku man kunna få beskrivningen på sockorna. Tog ut från Ulla-neule bra arbetsbeskrivning(fast jag vet att ja har det i nån Suuri Käsityö tidning)

Inge sa...

Jag har dem från Icaförlagets Sticka sockor. Jag kan ta med en kopia i måndag. Tyvärr har jag inte själva boken/häftet. Den finns på Borgå Mi, där jag deltog i en underbar kurs på måndagsförmiddagar förra året. Men i år gör jag ju lite annat... :)