tisdag, mars 20, 2012

Kevätkukka Vårblomma

Eilen, maanantaina, kun tulin kotiin pitkän päivän jälkeen, hieno yllätys odotti minua.
SNY oli muistannut minua pienellä paketilla. Ja tietysti Nalle Puh oli mukana!

Ensin olin kyllä vähän hämmästynyt: Ihmesieni? Mitä minä teen sillä? Olenhan allerginen siivoukselle koska se vie niin paljon aika neulomisesta! :)


Mutta ei hätää!
Paketista löytyi virkattu kevätkukka ja hieno kortti. Just prikulleen mitä tarvitsen. Eihän minulla on neuletyynyä ennestään. Kiitos SNY:ni kauniista kukasta!


Igår när jag kom hem från en lång och innehållsrik dag, väntade ett spännande litet paket på mig. När jag öppnat det blev jag lite konfunderad. Vad sjutton skall jag med en magisk tvättsvamp till? Jag som är allergisk för städning eftersom det tar så mycket tid från trevligare saker man kan göra, som att sticka eller virka.
Men ingen fara. Min hemliga stickvän har virkat en vacker vårblomma åt mig. En helt fantastisk nåldyna. Jippiii! En sådan har jag saknat och aldrig kommit mig för att göra själv. Som Tilda så riktigt kommenterade i förra inlägget, så är det sällan jag blir kvar med de stickade eller virkade alstren. Måste kanske ändra på det?

Stort tack min hemliga stickvän för den fina gåvan!

I morse ringde rektorn och sade att datasalen jag skulle undervisat i ikväll är stängd hela veckan, för den håller på att förnyas. Oj, plötsligt har jag ledig eftermiddag/kväll. Här har jag yrat på och tänkt på allt jag kan göra med den tiden. mest tråkigt jobb förstås. Men sedan slog det mig. Det är ju tisdag idag och då kan jag i ilfart köra från grannstaden (för ena eftermiddagskursen skall jag ändå hålla i en annan datasal) till stickcaféet i hemstaden. Jihaaa! Hurra för överraskande ledighet, som trots att den ska tas igen nästa vecka, ger möjlighet till trevlig fritid.

2 kommentarer:

Black Iris sa...

Vilken jättesöt nåldyna du fick och visst var det väl trevligt att få en ledig kväll..

Maidi

Inge Ekholm sa...

Ja, härligt att vara ledig, framförallt att hinna med stickcafé för där händer minsann saker och vimlar av inspiration.
Nåldynan är så söt, så söt och knappnålarna passar perfekt till nåldynsblomman. Blir så rörd när andra handarbetar med mig i åtanke.