söndag, mars 18, 2012

Pippi på filtar

I december och januari höll jag på med ett mastodontprojekt, som jag äntligen idag fick fotat. En stickad filt. Ett arbete, som inte går att ta med sig. Men ack, vad skönt det var i vintras att sitta under filten och sticka. När far i huset frös förstod jag ingenting. Det var ju riktigt varmt och skönt! :)

Modell: Från boken Käsitöiden aarreaitta, sidan 110, har också funnits i en Moda-tidning, men minns inte vilken.
Garn: Ullmattgarn
Åtgång: 1 650 g
Stickor: Rundsticka nr 12
De strategiska måtten: 85 cm * ca 175 cm

Mönstret bestod av 10 varv och var lätt och trevligt att sticka. Och visst blev det riktigt vackert?

Katten var lite sur och hade svårt att förstå att den inte får ligga på filten. Den tröstade sig med gammal kärleksört och vände demonstrativt sidan till åt matte.

5 kommentarer:

4U2 sa...

Inte bara vacker fin färg också!

tilda sa...

En sån härlig filt! Den blir skön att svepa om sig när kölden smäller i knutarna:) Ingalunda ämnar du ge bort den, har märkt att det är väldigt lite som du själv blir med.H.Tilda

Inge sa...

4U2 -> Tack, min favoritfärg!

Tilda -> Ingen fara. Den här filten blir jag nog med, tror jag :) Jag älskar ju den här färgen och tror inte att nån av karlarna vill ha den. Om snöandet fortsätter här så kommer den fortfarande väl till pass!

tankar från mitt fönster sa...

Mönstret är verkligen vackert! Någonting jag skulle kunna tänka mig efter min sommarkofta och en polosjal till kyrkan. Men sommaren går så fort, så det gäller att njuta av den.
trevlig helg!
kram

Inge sa...

Tack! Det är mycket trevligare att sticka lite mönster än enbart slätstickning. Med tjockt yllegarn går det fort att sticka och i vintras värmde filten skönt i famnen. Funderar på att sticka en tub av det yllegarnet som blev över.
Hoppas att du också får en riktigt härlig helg.
Kramis