tisdag, juli 17, 2012

Fynd av olika slag

Förra veckans måndag var jag iväg med yngsta sonen till grannstaden i väster. Han hade sin första semesterdag och det skulle ju firas. Tur att vi gjorde det för resten av hans semester gick i arbetets tecken. Så är det att vara småföretagare, tyvärr. Tur att vi inte planerade något mera vidlyftigt.

Det enda jag skulle ha från grannstaden var en korsordspenna och den hann jag aldrig köpa. Vi satt så länge nere vid ån och njöt av god mat och det soliga vädret med lagom mycket vind. På semestern ska man ju inte stressa. 

Som vanligt gick vi i stan på var sitt håll, för vi är ju inte riktigt alltid intresserade av samma saker. Yngsta sonen hann sköta sin busines medan han besökte sitt favoritställe och själv hann jag ta en hastig överblick på klädrean. Inget intresserade egentligen för det som fanns i min storlek gick i konstiga murriga färgnyanser. Brrrr! Men jag hittade en rosa BH i rätt storlek, köpte boxers, som tyvärr är för stora och så ett par strumpor. Hittade också två vita scarfar och ett par Våga-örhängen och var riktigt nöjd med mina små påsar, som inte kostat skjortan.

På hemvägen kurvade vi in via återvinningscentralen. Yngsta sonen hittade ett tangentbord av den där gamla stabila sorten och jag hittade lite böcker åt mamma. Vid utgången fick jag syn på den här vagnen:
- Vad ska du ha för den?
- Nå, om du ger fem euro, sa den där unge mannen.
Åh, och sju sekunder senare var den min. Inte i världens bästa skick kanske, men en femma! Far i huset är inte glad. Han avskyr rottingmöbler. Dessutom ogillar han nästan allt som inte är praktiskt eller kommer till nytta. Men....
Ja, alltså tänk så snygg den skulle vara efter lite renoverande på verandan, fast nu står den ju i köket och är sådär allmänt i vägen. Den ryms inte på verandan för där är proppfullt av den äldsta sonens kvarlämnade elektronikgrejer. Och jag tänker då inte börja röja dem. Nej, tack!

Far i huset har betydligt närmare till sina fynd, han går bara upp på vinden. Där hittade han mina gamla dagböcker:
Den lila med lås är från år 1972 och den med katter på från år 1991 vid tiden för yngsta sonens födelse. Ett så härligt fynd att bläddra och läsa i. Yngsta sonen var dock måttligt road av att höra hur amningen artade sig. Inte brydde han sig heller om min oro för biljuden i hans lilla hjärta.
Tyvärr är jag en periodare när det gäller att skriva dagbok. Inte alls lika flitig som till exempel Carita.
Nu har det snart gått ett år sedan jag senast plitade ner något. Borde jag ta mig i kragen och skriva igen?

I onsdags var jag på nytt till återvinningscentralen.  Då i sällskap med far i huset och jag hittade inget, medan han köpte tre filtar; en lejonfilt för katterna att ligga på, en pigg gul- och orange för att ha i bilen och en i brungult, som han gav åt yngsta sonen.

Igår var vi iväg ända till huvudstaden. En maskin saknar remmar och de gick inte att uppbringa i lördags, så det var bara att bita ihop och köra iväg västerut. Besökte endast en butik, Etola. Där hittade jag två födelsedagspresenter, men far i huset var fortfarande utan remmar. Dem fick han lösa ut direkt från importören, som låg en bit ifrån återförsäljaren.

På hemvägen tog vi en runda via Borgå och jag gjorde av med en hel euro
på två ölglas och en enorm rosett. Den sistnämnda kommer förstås att pryda ett paket, endera till nåns födelesdag eller nåns julklapp. Så det så.
Ölglasen matchar dem jag fick av min stickvän i våras. Men nu ska jag nog inte ha flera för det finns inte plats i skåpen. Lustigt nog hörde jag far i huset säga med stolthet i rösten:
- Hon samlar på de där glasen.

6 kommentarer:

tilda sa...

Fint bord som du hittade! Vad är det för återvinningscentral du har besökt? Fast det är kanske likaså bra att inte veta...jag har redan för mycket bråte i knutarna:)

Inge sa...

Kierrätyskeskus i Borgå. När du kommer österifrån tar du av till vänster vid första trafikljuset. Sedan kör du rakt och fortsätter rakt i rondellen. Därefter tar du till vänster vid Auto-Open, som bland annat säljer Opel! :) Där finns såna där reklamflaggor vid korsningen, så borde inte gå att missa. Genast till höger bakom Auto-Open hittar du återvinningscentralen. Och där hittar du allt möjligt, som folk har velat bli av med och allt till ett fantastiskt lågt pris. Förmånligare än på loppisar. Så nästa gång du far till Borgå, ta en sväng där via. Mycket av det som är bra går åt genast eller är redan sålt. I princip "lönar" det sig därför att kolla rätt "ofta" om man är ute efter något speciellt.

tankar från mitt fönster sa...

Jag tycker rottingbordet verkar praktiskt med hjul o allt. Jag noterade att du inte köpte garn den här gången! Det verkar mysigt i Borgå, men där har jag aldrig varit.
Ha det gott i veckan!
:}

Inge sa...

Tack! Nej, nej, inget garn. Är mycket förståndig ibland! :) Måste nog göra av med lite garn först innan jag faller för frestelsen och köper nytt.
Borgå är helmysig och väl värd ett besök.
En riktigt skön vecka till dig med!

Verro sa...

entsocbJag har också "hittat" ett svart bord på loppis - eller rättare sagt är det en vagn i svart metall, med två hyllor. Vagnen kan användas t.ex. för blommor. Köpte den på Kris-loppis i "vår" stad för 5 euro. Har tänkt måla vagnen vit. Fyndade också tyg: ett svart med små blommor, ett gammalrosa (som färgen på din stickade filt) och ett svart spetstyg. På andra loppis i stan har jag också fyndat tyger och massor av virkade dukar...

Inge sa...

WOW! Vilka fina fynd!
Och jag som inte alls hunnit gå på de lokala loppisarna. Å andra sidan, vi ska INTE ha fler grejer nu. :)