torsdag, mars 28, 2013

Ett stooooort paket

- Nu hade du allt tur att du var påklädd, sa den vinterlediga äldsta sonen hemma på besök, när han trängde sig in genom köksdörren med ett stooooort paket i famnen.
- Hurså, frågade jag medan jag fortsatte jobba med att sortera fakturor till betalning.
- Nå, tänk om Post-Chrisse skulle ha kommit in. Och det skulle han ha gjort om jag inte varit ute på gårdsplanen.
- Men jag är ju alltid påklädd den här tiden på dagen.


Hrmpfff! Inte kan det ju vara mitt fel att jag en gång var helt nyduschad och bara hade på mig badrocken när Post-Chrisse knackade på? Och måste karlarna alltid påminna mig om det?


- Int har du väl beställt nånting, frågade far i huset misstänksamt när han fick syn på det stoooora paketet på köksbordet.
- Nä, inte då. Minns du inte att jag berättade att jag vunnit en stickkorg på Tildas blogglotteri?
Till det bara fnyste han och så tog han sonen med sig och körde iväg till stan. Och jag njöt av ensamheten och lugnet. Men så började jag riva upp tejpningen. Ville ju genast ha min nyvunna stickkorg.

Den är så läcker och fin. Härliga glada färger. Stabil.
Och många praktiska fickor, både på kortsidorna och långsidorna.
Både stora och små fickor. Och det bästa av allt, det är ju återvinning eftersom det är en gammal diskmedelsburk i plast, som utgör stommen. Och tyget kan tas av och tvättas när det har blivit subbigt. Jag är full av beundran inför Tildas kreativitet och skicklighet.

Den här korgen räddade min dag och antagligen livet på far i huset. Jag höll verkligen på att tappa humöret, ja ni läste rätt, jag kan göra det, tappa humöret och bli så arg att jag nästan spricker. Tack och lov är det sällan som det händer, men det är inte alltid så lätt med karlar som tycker att man på nolltid ska göra det ena och det andra färdigt åt dem medan man själv har ett helt annat program inplanerat. Nå, jag jobbade på och han fick det efterfrågade och nu har han försvunnit till grannstaden på styrelsemöte, så jag kan lyxa till det lite och börja virka korgar av matt-trikå!ETT MEGASTORT TACK till dig Tilda för den vackra, fina och praktiska korgen! Nu när jag har ny korg får jag starta ett nytt projekt, inte sant?
Och en RIKTIGT GLAD och SOLIG PÅSK till er alla!

4 kommentarer:

tilda sa...

På nåt sätt verkar det att korgen gillas:) Väldigt snabbt kom den fram, jag var redan orolig att du skulle få den först efter påsk.H.Tilda

Inge sa...

Ja, korgen älskas ju helt reservationslöst och jag kommer minsann att gå omkring och visa upp den och skryta med den.
och det var så härligt att få paketet hem till dörren. Bra och snabb service av posten.

Hoffmans Design sa...

Grattis till vinsten och Glad Påsk Önksar påskekäringen

Inge sa...

Tack och en riktigt skön påsk till dig med önskar en käring på väg till Blåkulla!