lördag, mars 30, 2013

En galning i vårt hus

Nu är det bevisat. Det bor en galning i vårt hus. Tyvärr känner jag henne mycket väl och jag slipper henne inte i första taget.
Alltså, det här är ingen matblogg och det här är inte heller ett skrytinlägg om hur duktig jag är, utan endast ett hjälplöst konstaterande: Jag är galen!
Men det visste ni ju förstås redan, eller hur?

Vid 19.30-tiden igår kväll fick jag för mig att jag skulle göra en smörgåstårta. Sagt och gjort. Fram med rostbröd och diverse fyllningsingredienser från kylskåpet och så satte jag igång.

Mitt på dagen idag anlände dottern med sambo på besök och smörgåstårtan gick minsann åt. En tredjedel försvann innan jag ens hann "persilja" den! :)

Två timmar senare, igår kväll, fortsatte jag med att, trots allt och min förståndiga inre rösts varningar, koka bondost.
Och av ostkoket blir det ju över vassla och man ska ju inte kasta bort mat, så då var jag ju tvungen att ännu baka mitt i natten. Och det blev jättestora grahams/havre semlor (frallor), som jag prydde med vallmofrön för lite extra krydda. Klockan var så mycket att jag inte orkade forma de där perfekta semlorna. Nej, det skulle gå undan. Klockan hann ändå bli 2 innan jag var i säng. Gäääsp!

I morse när jag vaknade doftade hela huset fortfarande av nybakta semlor och det var så gott med färskt bröd till frukosten.
Idag har jag hunnit laga två sorters köttgrytor och en hönsgryta till kvällens middag. Och så har jag bakat en kladdkaka helt enligt äldsta sonens önskemål. Men nu stänger jag nog köket inför påsk och koncentrerar mig på virkning istället!

EN SKÖN FORTSÄTTNING PÅ HELGEN!

2 kommentarer:

tilda sa...

Jag säger bara OJ!!!!

Inge sa...

Verkar vara den vettigaste kommentaren!