fredag, april 17, 2015

Bläddra, bläddra och bläddra igen

Så var det fredag igen och en hel vecka har rusat iväg utan att jag hunnit med. I måndags och tisdags orkade jag inte ens sticka. Det ni. Tyvärr hann jag inte heller till stickcaféet i tisdags. Harmfullt. Däremot hann jag göra min medborgerliga plikt, det vill säga rösta i riksdagsvalet, så i övermorgon kan jag ta det riktigt lugnt med gott samvete.

Och så har jag väntat, stått här med kaffekannan beredd och tepåsarna uppdukade ifall stickhjälpen inte skulle ha velat ha kaffe). Men kan ni tänka, INGEN har kommit till min undsättning och fäst alla trådändar i den blivande tröjan. INGEN här i huset har heller fäst några trådändar. Ja, dessvärre är de inte så några utan ganska många faktiskt. Ja, så tröjan är inte färdig ännu. Skulle också behöva en provdocka, så jag vet om modellen alls fungerar. Fast det är ju så dags nu då allting är ihopvirkat.

Och så har jag bläddrat, bläddrat och bläddrat igen i mönstertidningar från år 2012 framåt och försökt leta efter inspiration inför våren och sommaren. Allt det där bläddrandet gör mig knäsvag och vimsig. Jag drar fram garn, kollar färgkombinationer, förkastar och börjar om igen. Och så vimlar det plötsligt i huvudet och jag vill göra allting på en gång. HJÄÄÄÄÄLP! Bäst att hålla sig till disktrasor och UFO:n.

Men så kommer det tidningar...
I torsdags i förra veckan damp Suuri Käsityö ner i postlådan.

Den var full av härliga sommarmodeller. Men jag skall inte börja på nånting nytt, jag skall inte...
Det fanns till och med modeller av den amerikanska designern Louisa Harding. Men jag skall inte börja på nånting nytt, jag skall inte...

I lördags ägnade jag mig igen åt tröstköp och då fick det bli den här tidningen:
Kauneimmat käsityöt nr 3 2015 och här finns allt möjligt som skulle vara roligt att göra...


... den där vita sjalen... åååh... jag hittade lämpligt garn, så nu är det väl bara att sätta igång då?

Beklagar att de här sista fotona är så dåliga, men objektivet på vår kamera är som sagt sönder. Nu skulle jag behöva en liten lottovinst för att kunna köpa ett nytt objektiv. Eller borde jag sälja bort delar av mitt garnlager? Hmmm... ska jag sticka eller fota, sticka eller fota... får man ens ställa så idiotiska frågor?

Som om inte de här tidningarna skulle ha räckt till och blivit över, så skickade Tekstiiliteollisuus idag info om att deras tidning har kommit ut på finska på nätet. Och visst borde jag ju virka ett par shorts åt dottern nu till sommaren, inte sant?

Men nu, nu ska jag syssla med annat sorts hantverk, närmare bestämt så ska jag skala potatis, som ska blir till mos till middagen. Vad annat det blir än mos vet jag inte, för den lilla detaljen lovade unga husbonden ta hand om. Och det är rättvist för jag bjöd dem på lasagne igår.

2 kommentarer:

Annie sa...

Du ska sticka det du verkligen är sugen på om du har möjlighet - livet är alldeles för kort för att lyssna på en massa 'borde'...!
Gud vad söta halsduken och sjalen (i mitten av inlägget) var...!

Inge sa...

YESS! Helt rätt jag ska nog göra så, sticka det jag verkligen vill och bara strunta i allt annat.
Louisa Harding är en bra designer och har många fina modeller. Jag är glad att de finns i tidningen. Det finns två till förutom de här.