onsdag, april 08, 2015

Påskämbar

Ja, ja påsken är förbi och vardagen tog vid redan igår. Till huset införskaffades ett litet påskämbar fullt med chokladägg då jag var ute på vift senast. Ämbaret kompletterades med en låda lakritsstänger samt en stor låda med annat godis. MEN trots dessa förberedelser såg vi inte till en endaste häxa. Med undantag då förstås när jag mötte min spegelbild.
Nu tror ni kanske att chokoäggen och det andra godiset finns kvar. Men icke då, nästan allting försvann i karlamagar här i huset, utom då den största godislådan, som minstingen hade med sig då han var på besök i Liljendal.

Igår besökte jag hastigt och lustigt stickcafé i stan innan det var dags att dra iväg till kvällsjobbet. Och vet ni någonting hemskt? Joooo, nu säger vår instruktör att det inte blir något stickcafé alls i maj.
- Då ska man vara ute och gräva i trädgården, sa hon.
- Vaaa, utbrast stickväninnan B och undertecknad och skakade helt förtvivlat på våra huvuden. Gräva i jorden? Höh, vi vill ju sticka och virka, inte gräva. B och jag kom fram till att vi får allt ta oss till caféet på tisdagar ändå, träffas, sticka lite, prata och njuta av goda bakverk. Hur ska vi annars överleva ända fram till september i höst?

2 kommentarer:

Annie sa...

Jag förstår er verkligen; vem sjutton vill gräva i jord när man kan handarbeta?!

Inge sa...

Precis! :)
Bra att vi är flera som tycker likadant. Jag utser härmed far i huset till trädgårdsmästare. Han kan gräva i jorden! :)