onsdag, april 29, 2015

HUPS!

Far i huset har redan tömt en flaska, alldeles ensam. Och då är det inte valborgsmässoafton än. HUPS!

Ja, alltså han har tömt en flaska med mjöd. Själv tog jag en smakklunk idag och jodå, det blev mjöd i år också.

- Får jag? Jag vill också, hördes stickdamernas ivriga röster igår alltmedan de sträckte ut händerna. Och vad var vi alla ivriga att få lägga vantarna på? Garn? Mönster?

Åh, nej. Vi törstade efter den ultralokala tidningen Nya Östis. Vi bläddrade ivrigt och slukade vartenda ord, nagelfor varenda bild och sedan var det idel glada miner och tummen upp.

Och ja, stickcaféet är farligt...
... jag liksom förivrade mej och fick med hem 500 gram Hilla-garn. HUPS!

Och det var verkligen inte meningen. En dam hade köpt nystanen från grannstaden och ville inte längre ha dem, så jag fick köpa dem för en liten peng och hur skulle jag ha kunnat motstå det erbjudandet?
I natt vred jag mig dock i eftertankens kranka blekhets plågor. Inte för garnets skull, åh nej, men jag borde nog ha betalat fullt pris. Inte ska en pensionär behöva gå emellan och sälja billigt till en som har jobb, inte sant? Får hitta på nån sorts kompensation när vi ses i höst. Kan ge något spännande sockgarn för jag har en känsla av att damen ifråga inte kommer att mjukna ifråga om priset. Hon kommer garanterat att hålla fast vid det ursprungliga låga.


Men nu då? Vad ska jag hitta på med 500 g naturvitt bomullsgarn? Stickor nr 2½ - 3 och 180 m/50 g. Har ni nåt förslag på någon modell? En tröja eller en topp i storlek S?

Idag har jag för övrigt jobbat på att liksom få världen färdig. Men det är nog ett projekt, som jag får ge upp med så en del arbetsuppgifter får allt vänta till imorgon, trots att det då är min lediga dag. HUPS!

Inga kommentarer: