torsdag, januari 07, 2016

Jämmer och elände

Igår kväll satt jag och stickade så det nästan ven om det.
Och så plötsligt var det tvärstopp! Inget trevligt stick-klirr hördes längre och det var nästan att jag satt och stickade luft på samma sätt som damen i The Last Knit gör.


Jämmer och elände. Katastrofen var ett faktum.
Garnet tog slut!!!! Hur kan det ske?? Jag stickade ju till halva sjalen med det första nystanet och fortsatte sedan med det andra och det borde ju ha räckt till snibbens slut, inte sant? Alltså måste det ha varit rejält mindre garn i det andra nystanet. Andra förresten, varför köpte jag inte tre nystan Aava istället för ynka två?

Och det värsta av allt, far i huset förstod inte att nöden var stor. Att vi kl 23.30 omedelbums skulle ha varit tvungna att åka iväg till Novitas fabriksbutik i Koria. Den som har öppet dygnet runt. Och det är ju just för sådana här krissituationer. Men se nej, han slog dövörat till.
- Du har ju en hel plastlåda full med garn i klädförrådet. Du kan ta därifrån.
ARGH! Låt vara att jag har en sådan låda full med garn, men... Hur skulle jag kunna ta garn därifrån för det är ju inte Aava. Förgäves försökte jag förklara, men ju närmare midnatt vi kom desto tröttare blev jag och sen tröstade jag mej lite grann med att jag skulle ju ändå iväg på möte till stan idag och då kunde jag ju passa på att ta en titt i garnhyllan i mataffären.

Men, det fanns inget sådant Aava-garn där i hyllan. Jämmer och elände! Nu blir min sjal inte färdig. Snyft, snörvel. Så harmfullt! Måste göra ett nytt stadsbesök imorgon och hoppas på det bästa. Suck!
Alternativt får det bli Koria trots allt. Jag har försökt stryka far i husets ragg medhårs idag och stigit upp och bakat scones till frukosten. Visst uppskattade han varmbröd till frukosten, men jag är rädd att han inte riktigt fattade vinken ändå.

Jag har också gjort min stegmätare glad idag genom att ta en kort rask promenad då gradstocken visade -26,5! Brrrrr.
Nu är det sånt här som gäller resten av kvällen...
... och så får det bli sockstickning istället för sjalstickning. Jämmer och elände!

Inga kommentarer: