söndag, januari 31, 2016

Irish Dance

Om du nu väntar dig ett initierat inlägg om dans från Irland så måste jag tyvärr göra dig besviken. Visst minns vi ju ett av de bättre pausnumren i Eurovision Song Contests historia från år 1994 då vi vi fick se en hisnande River Dance. Men det här inlägget handlar alltså inte om dans trots rubriken.

Nej, det här inlägget handlar om att man inte skall ge upp, som Helena Bergström sjöng i filmen Livet är en schlager.
Trägen vinner! Idag har jag äntligen fått äldsta sonens julklappssockor färdiga. Puuust! Det tog tid, för projektet påbörjades den 14.9.2015, dvs i god tid före julen. Men sedan kom så mycket annat emellan och jag har fortfarande sviter av "andra sockan Syndromet". Det hjälps inte, socka nr 2 är så trååååkig att sticka. Men idag bestämde jag mej för att nu måste jag få sockan färdig. Jag har ju ytterligare ett par julklappssockor ostickade. De blir kanske färdiga till midsommaren. Med god tur...


Att inlägget heter Irish Dance beror på att färgen på garnet heter just det. Och irländskt passar ju bra med tanke på att sonen jobbade där i över ett års tid. Dessvärre hann vi aldrig iväg och hälsa på honom innan han var tillbaka hem.

Modell: Alldeles vanliga herrsockor, beskrivning finns bland annat bak på Nallegarnets banderoll.
Garn: Step från Austermann med Aloe Vera och jojoba samt Nallegarn från Novita

Åtgång: 82 g
Stickor: Nr 3½

Jag hade sådan tur att jag i mitt garnlager hittade ett nystan Nallegarn, som i färgen precis gick ihop med det randiga Step-garnet. På så sätt fick jag översta randen i skaftet att bli lika på båda sockorna. I något skede skenade sedan randningen ändå iväg och sockorna blev inte riktigt exakt lika. I tårna stickade jag igen med Nallegarn så kanske det inte gör så mycket att ränderna inte riktigt passar ihop? Den här gången använde jag rund hoptagning i tån istället för bandhoptagningen som jag brukar använda.

Och nu, nu ska jag sticka tre varv på mitt nya påbörjade mellanprojekt innan jag lägger mej. Måste vara skärpt igen imorgon så jag klarar av dataundervisningen och lägga mej i tid! men jag måste bara få sticka liiite liiite grand...
Gissa vad jag började sticka på idag? :)


Inga kommentarer: